2016. augusztus 10., szerda

(80.rész) Babyszitterkedés/Esküvői ruha választás

Jó olvasást,remélem elég hosszúra sikeredett és a srácok is benne vannak ebben a részben bőven. :) 3 komment után hozom a következőt! xxo 

Martina szemszöge:

Miután Kendall elment megráztam a fejem,hogy vissza rázódjak a jelenbe. 2 óra telt el mióta Kendall elment meglátogatni az apját,de mint kiderült nem is volt otthon,ezért hagyta az egészet és elment kocsit mosni a szomszédainknak.

"Mami integet!"- Szólt nekem Lili. Kint homokoztunk a kert végében. Lili imád homokozni meg várakat építeni,míg én kevésbé rajongok érte mert néha eszi a homokot és annak ellenére,hogy Kathy szerint ez teljesen normális én nem találom annyira nyugtatónak. Rengeteg bacit bekaphat így!Nem akarom megint orvoshoz cipelni.

"Gyertek be. Kész az ebéd.Evés aztán alvás van Lili baba Carlos,Logan,James átjön vigyázni rád. De semmi csibészkedés!Csak mi értékeljük a huncutságaidat,ők nem fogják élvezni ennyire. Indulnunk kell kincsem ruhát nézni. Ezt a napot vártad már hetek óta. Lilit viszont itthon kell hagynunk,mindent összehányna és nem szeretnék sokat fizetni pluszban."- Lili kimászott az ölemből és mezitláb oda szaladt a bejárati ajtóhoz,lábujjhegyre állt hogy az ablakon át figyelhesse mikor érnek ide a fiúk. Nem kellett sokat várnia.
Kathyvel csak csendben a konyhából figyeltük Lilit. Soha senkit nem várt még ennyire,főleg nem az ajtóban.

"Kathy? Akkor bérlünk végül vagy veszünk? A bérléseseknél sokkalta több ruha van. Ki is néztem párat a neten. Csak fel kell őket próbálni."- Mondtam nagy egyszerűséggel. Viszont Kathy tudta hogy nem fog nekem ilyen könnyen menni. Lehet igaza lesz.Majd meglátjuk. A beszélgetést Lili vidám hangocskája szakította félbe. Mindketten felfigyeltünk rá. 

"Ajaaaa!!! Itt vannak! Itt vannak!"- Pattogott örömében Lili mikor látta Jamest kiszállni a kocsiból.

"Igen szívem,hallottam az autójukat leparkolni,állj félre nehogy megcsapják az orrodat az ajtóval!"- Figyelmeztettem mielőtt bekövetkezett volna.Hátra lépett óvatosan párat bizonytalanul miután a kilincsért nyúlva résnyire nyitotta az ajtót,hogy beengedje a fiúkat.
 
"Nézd csak ki van itt. Hát nem kicsi Lili?"-Kapta fel James azonnal. Azonnal szaladtam a szövet pelenkájáért Lilinek. Féltem,hogy Lili alkotna egy szépet James hátára. Nem akartam szegényt elijeszteni örökre a gyerekektől.

"Mi is itt vagyunk,mond ki Carlos vagy Logan."- Próbálkoztak a fiúk nem sok sikerrel. Lili ugyan neki futamodott de csak annyit tudott mondani,hogy "Jossz és Jogen."- Kuncogott a végén egy nagyot mert Carlos és Logan nem nagyon örült neki.

"Bocsi srácok még nem tanulta meg  kimondani a neveteket,de itt lesz az egész napotok rá. Megtaníthatjátok neki nyugodtan. Nekünk viszont sietnünk kell,kaja a hűtőben. Telefonszámok a hűtő ajtón vannak és a kedvenc plüss állata még a szárítón van,ha kellene adjátok neki oda. Rögtön megnyugszik tőle. A gyógyszerei pedig a pulton vannak kikészítettem őket és van egy kis cetli is rátapasztva mennyit kell neki adni belőle ha újra sokat hányna. A koszos ruhákat tegyétek a mosógépbe majd este kimosom..-"Kathy félbe szakított.

 "Vigyáznak Lilire nagyok már. Ne aggódj. Majd jövünk. Sziasztok!"-Ezzel ki is húzott a házból a kocsihoz. Felfogtam,nem kell annyira túl aggódnom ezt az egész betegséget.A kocsiban hallgattunk egy kis zenét az idő pedig gyorsan telt. Mikor bekanyarodtunk az egyik utcába megláttam Kendallt. "Kathy az ott Kendall!! Álljunk meg kérlek. Egy perc lesz csak. Ígérem!"- Tettem fel a kezeimet mintha meg akartam volna magamat adni. Kaptam egy bólintást majd lelassult a kocsi. Lehúztam az ablakot és kihajolva oda szóltam Kendallnek.


"Manóó! Messziről kiszúrtam hogy te vagy az. Mennyit kapsz a kocsi mosásért?"-Kérdeztem izgatottan,nem tudom mi ütött belém. Kendall picit arrébb állt,úgy látta az anyukáját és tátogta neki,"Mit adtál neki ebédre?Teljesen fel van sózva." -Vigyorgott rajtam. Héé!Ezt nem teheti meg!

"Talán az esküvői ruha választás miatt van így felpörögve. Nem tudom én sem igazából." Mondta teljesen őszintén egy váll vonással Kathy. Mire közbe szóltam én is," Megnézzük az esküvői ruhákat! Annyira szépek és csillogósak meg vannak csipkézettek is.-" Félbe szakított Kendall minket.

"Értem,de nehogy nekem többet válassz ki és vegyél meg. Elég lesz egy is. A pasas meg rendesen a dupláját adja az órabéremnek,szóval a ruhád ára már lassan a kezemben lesz. "-Kacsintott majd oda lépett a kocsihoz egy csók erejéig.

"Majd mutatok képeket. Úú de jó lesz. Csak érjünk hamar oda.Képzeld este nézegettem az interneten milyen szabásúak lehetnek a menyasszonyi ruhák és rengeteg féle van. Alig várom hogy mindet felpróbálhassam!!"- Pattogtam izgatottan. Kendall keze csupa hab volt,de ennek ellenére benyúlt megfogva az arcomat.

"Édibogyóm nyugodj le. Próbálj fel sok ruhát és majd este végig nézzük őket. De ha megtaláljátok a legszebbet azt titokban kell tartanod. Én nem láthatom meg az esküvő napjáig a ruhádat,mert balszerencsét hozna. Rendben? Menjetek mielőtt a tulaj meglátja,hogy nem csinálom a kocsi mosást rendesen. Puszi Picim!!"- Vissza ment behabozni a szivacsot majd takarítani kezdte az autó elejét tovább.A vissza pillantó tükröben néztem Kendall ahogy befejezi a kocsi mosást amíg el nem távolodtunk tőle és már nem láttam. 

Eközben otthon/James szemszöge: 

Amint Kathyék leléptek Lili lerohamozott minket. Csak pattogott és húzott minket a játszó szobájába fel. Carlos tütüt kapott,én parókát. Logan pedig le lett ültetve a földre és kisminkelte Lili. Tisztázzuk le előre hogy fogalmam sem volt hogy az igazi smink,másrészt túl márkásak voltak a sima játék smink cuccokhoz képest. Átosontam észrevétlenül Kendallék szobájába és megkerestem Martina sminkes fiókját. Ahogy sejtettem....Lili elcsent párat a tudtunk nélkül. Vissza mentem a játszós szobába ahol Carlos táncolt valamilyen fura gyerek zenére,Logan meg tiszta fekete volt meg piros. Oh istenem ha meglátja magát,komoly bajok lesznek!

"Lili baba honnan vannak ezek neked?"- Kérdeztem a sminkes dolgokra mutatva. Adtam neki egy esélyt,hogy elmondja az igazságot.A válaszon pedig meglepődtem teljesen.

"Anya adta nekem őket. Nagy lány vagyok már. Használhatom."- Mondta egyszerűen szemrebbenés nélkül. Szegény Loganre esett a pillantásom Lili úgy elmaszatolta rajta a rúzst és szemhéjfestéket,hogy lassan már kezdett szépen csúnya lenni. Elvettem egy mozdulattal tőle mindent és a helyére tettem őket. Lehet Lili kezd felnőni,de fogalma sincs mi a smink nemhogy használni tudja őket egyáltalán. Kell a fiókra egy gyerek zár. Majd szólók Kendallélnek.

"Logan jobb ha lemosod mielőtt ott marad. Lili átalakított teljesen."- Nagy erőfeszítésembe került hogy ne törjek ki röhögésben. Carlos kapott az alkalmon és lefotózta Logan arcát. "Mond hogy nem tetted meg azt amire gondolok hogy megtetted. "-Vonta fel a szemöldökét. Carlos póker arccal letagadott mindent. Mind a hármunk arcáról lefagyott a mosoly mikor Lili odabújt Carlos lábához majd a következő pillanatban le volt húzva a nadrágja. Ott állt egy szál lila tütüben.

"Nem lehetsz egyszerre balerina és gatyás ember is. Így most jó. Kapok fagyit? Van a kedvencem,szivárvány színű és apa mindig rak rá soook sok csoki szirupot. A nyuszisat."-Elővette hirtelen az ártatlan nézését amire mi hárman pedig nem tudtunk nemet mondani a kis tündérpocaknak.

"Ebédet végülis ettél,kaphatsz. De le kell menni fagyit enni. Itt fent nem lehet! Anyu mérges lenne nagyon. "
Nem kellett több neki,a kaphatsz szó hallatától neki iramodott de a lépcsővel még küszködött rendesen. Nagyon kellett kapaszkodnia,de leért. Mi addig szedtünk fagyit mindenkinek,Carlos tett rá csoki szirupot és mivel én találtam meg,titokban raktam a sajátomra egy kis színes reszeléket is,majd vissza csempésztem a fiókba az édességek mellé ahol találtam a zacskót.

"Logan nézd! James tett magának szórást is! Én is kérek....vagy kiborítom a sajátomat."- Görbült le a szája sírásra. James mint akit rajta kaptak meredten bámult minket.

"Kincsem,kaptál rá sok szirupot. Apa se engedne rá még szórást is pluszban. Ne hisztizz kérlek. Azt mondtad nagy lány vagy. Nemde?"- Próbáltam hatni rá. Több kevesebb sikerrel.

"Jólvan. Tudod mit? Nesze!!"- Amire egyikőnk se gondolt volna,az megtörtént. A kicsi Lili megfogta a fagyis tálját és Carloshoz vágta aki csupa csoki és ragacs lett,mint a mögötte levő szekrények.

"Azonnal fel a szobádba a sarokba Lili Schmidt!"- Fogta meg Logan a kis kezét és felvitte Lilit aki rugkapált és hisztizett tovább.
Logan szemszöge: 

"Utállak!! Nincs bünti,nincs itthon apa!!"- Nehéz volt uralkodnom magamon,főleg hogy továbbra is ellenkezett. Nem fogadott szót nekem.. esze ágában sem volt.

"Jólvan ahogy gondolod.De mi lent leszünk és megesszük a fagyinkat amíg te gondolkozol itt fent."- Csak behajtottam az ajtót és leszaladtam a lépcsőn,remélve fent marad és lenyugszik. De gondolhattam volna hogy nem adja fel ilyen könnyen. Túl sokat játszott Carlossal,aki imádja a csínyeket.

"Huh. Fent ül a sarokban,remélem abba hagyja a hisztit. Mi üthetett belé?"-Ettem bele a fagyimba. Carlos csak megvonta a vállát. 

"Nincsen itthon az apja és kiéli a szabadságát,semmi komoly.Csak bírd ki. Ilyenek a kicsik."- Nevetett James.

 "Várjunk csak..ugye még beteg....ha hányna....ó a fenébe.- " Felrohantam hozzá MEGINT és hason feküdve játszott. Kivéve a tényt hogy oda is hányt mindenre. Ó mi jön még. Régebben be akartam fogadni Liliéket ha bármi oknál fogva Kendall elhagyja őket,de ilyen kis makacs lányra nem gondoltam volna! Nagy levegőt vettem és kimondtam a varázsszót. "LILI FENT IS ALKOTOTT!! ELVISZEM LEMOSDATNI!"- Kiabáltam le mert egyedül nehéz volt Lilit is magammal cipelnem meg nyitni a csapot a kádnál egyszerre.

"Itt vagyok nyugi. Carlos feltakarít a szobában. Mit mondott Martina,melyik szekrényben vannak a pelusok és a rugdalózók? Amelyikben néztem ott csak kis zoknikat találtam."- Mondtam elveszve a baba szekrény polcainak rejtélyében. Lilit levetkőztette Logan,betette a meleg kádba a kacsáival együtt. Csodák csodájára Lili elhalkult és urrá lett rajta a betegséges arc. Lekókadtak a szemei és lassan pancsikolt a kacsáival. Jamest vissza küldtem tiszta ruháért,mire Carlos toppant be egy koszos vödörrel és szivaccsal.

"Mázlid hogy vannak kicsi unokahugaim aki sokszor beteg,különben te takaríthattad volna fel a trutyit apám!"- Röhögött Carlos. Egy kis köhögés szakította félbe a nevetést. Lili belehányt a kádba....

"Fúj!! Ez komoly? Carlos rád bízom. Rosszul leszek még a szagától is!! Aggh."- kezdett öklendezni majd befogta az orrát és kiment. "James megvannak a ruhák?"- Besegített ruhát keresni inkább.

"Na Pindúrkám kettesben maradtunk,nézz Carlos bácsira.Nagyon fáradt vagy igaz? Látni a kis szemeiden. Poci fáj még?"-Simogatta a kis haját. Az arcát pedig lemosta vízzel.

"Megnyugszik épp. Nem lesz. Fázom apa."- Bökte ki betegen,én pedig hihetetlenül boldog voltam hogy a törődésemről az apukája jutott eszébe. Még ha nem is én vagyok az csak a nagybácsikája.

"Rendben,ezt jó hallani. Kapsz gyógyszert amitől elálmosodsz majd. Előtte lefürdünk,nincs koszos manó támadás a házban. "-Mondta egy kis kuncogásért. Elis érte a célját. Lili kuncogott.
"Vicces vagy."- Nézett rám az ártatlan kis szemeivel.

"Apa tud csak igazán vicces lenni,majd meglátod. Készen vagyunk. Állj fel. Zsupsz repül a Pindurkám." -Felkaptam bebugyolálva a kis katicás törölköző köntösébe.Bementem a fiúkhoz a gyerek szobába.

"Jepülööök!! Nézzétek."- Nevetgélt felszabadultan.

Kendall szemszöge:

"Hahó! Megjöttem! Merre vagytok? Hallotok engem?"- Kendall hazaért délután 6 fele. A konyha még mindig csokis volt,a nappali pedig érintetlen.Vette a bátorságot és felment megnézni a harci helyzetet.
De még ő sem gondolta volna hogy ennyire jól bánnak majd a haverjai a kislányával.

"Sziasztok. Miről maradtam le? James az kicsi már rá. A narancssárga pizsit hozd. Igen azt. Logan a te arcod pedig....smink szakkört nyitottatok a tudtom nélkül? Mennyi a bevétel? A fele nekem jár...csak szivatlak nyugi." Poénkodta el a dolgot Kendall.Viszont Logan nem találta poénosnak,mert egy pillanatra elhitte és lefagyott az arcáról a mosoly is.Közben Lili új pelust kapott és tiszta pizsit.

"Itt a gyógyszere. Tessék."-Nyújtotta neki oda Carlos a pici kanalat meg a gyógynövényes szirupot.

"Köszi de nála más válik be,csak el ne áruljátok Martinának!Kinyírna!! Gyertek lent megmutatom. Logan fogd a cumiját,James a takarót,Carlos te meg kapcsold le a villanyt kérlek."- Mindnyájan lementünk a konyhába. Lili a pulton csücsült James vállára dőlve. Míg Logan és Carlos csak figyelte Kendallt ahogy elkészíti a csoda löttyöt.

"Semmi különös nincs benne. Kell bele pici fahéj amit szeret,citromlé és ice tea. (Kamu recept,ki ne próbáljátok!) Egyszer mikor itthon maradtam vele és rossz volt a gyomra,kipróbáltam anyu régi receptjét és lám működik. Iszonyatosan gyorsan elszenderedik a fahéjtól. Annyira édes. És a hányás is abba marad ami nem kis dolog!"- Vette karjaiba alvó Lilit Kendall és leültek tévézni.Lili apránként itta a csőrös poharából a csoda italt.Addig Logan kikéredzkedett még a mosdóba hogy lemossa a Lili által pingált remekművet. Szerencséjére letudta mosni nyomtalanul. Vissza ment a többiekhez.

"Na kivele haver! Mennyi jött össze ma?"-Kiváncsiskodott Carlos a film közepén.
"Arra én is kiváncsi vagyok"-Szólt közbe James is.

"Nyugi srácok! Mondjuk annyi,hogy egy közép drága,új menyasszonyi ruhára kitelik belőle.Kukába a használt meg bérelt ruhákkal. A legjobbat érdemli!  És ez csak a mai nap. Holnap még 12 kocsit kell lemosnom. Szóóval így 1 hét alatt meglesz az esküvői kiadásokra a pénz. Nagyon megkönnyebbültem emiatt. Tényleg találtatok már helyszíneket? Azt mondtátok utána néztek."- Némítottam le a tévét mert reklám következett.

"Én ömm....kezd késő lenni. James visz haza. Jobb ha megyünk. Hosszú nap volt."-Vették is már a cipőjüket. Kendall felvont szemöldöke Carlosra esett. "Veled miujság? Bármi ötlet?"- Carlos hihetetlenül zavarban volt. "T...tudod mit? Holnap reggel átküldök párat. Becsszó!"- Fogta a kocsi kulcsát.
"Nemár srácok! Ne hagyjatok itt. Anyuék haza se értek még. A helyszín meg ráér még. Kiváncsi voltam csak. Gyertek nézzük tovább a filmet. Na? "-Több se kellett nekik. Mind a kanapéra huppantak,betakarózva nézték végig a filmet.

Martina szemszöge:

Este értünk csak haza mert a sok ruha nézegetésben igen csak éhesek lettünk. Beültünk hát egy közeli étterembe. Kathy azt mondta rendel kaját,ezért elmentem gyorsan a mosdóba. Szerencsémre laza este volt,alig volt tele az étterem és ezzel együtt a mosdó is. Hamar végeztem. Mikor kinyitottam nagy nehezen az ajtót valakibe bele botlottam. 

"Iszonyúan sajnálom uram! Elnézést nem akartam!"- Mentegetőztem,de puccos fickónak tűnt a pali.
"Semmi gond. Véletlen baleset volt. Itt a névjegyem hívjon fel ha tud. Jó biztosítást tudok kötni pont ilyen okok miatt. További szép estét!"-Ezzel el is tűnt. Na ez nagyon furcsa volt. Betettem a táskámba a névjegyet. Egy kellemes vacsora után tértünk haza. Én már gurultam annyira jóllaktam. 

"Nem is alszanak még. Megmondtam nekik hogy legkésőbb fél 10-kor aludnia kell Lilimnek különben reggel nyűgös lesz nagyon." Kezdtem felmérgelődni. Kicsatoltam az övem,becsaptam a kocsi ajtót úgy rontottam be a házba. A szám elé kaptam a kezemet. "Hát semmi baja nincsen,hadd tartsam kicsit."- Vettem át Lilit.

"Ami a bajt illeti....szívem? A konyháról nem ezt tudom elmondani...íí...bocsi!!"- Mentette magát Kendall. Nem értettem mire gondol Kendall. Felkapcsoltam a villanyt és a szemem ellé tárult a koszos konyha.

"Kendall?Neee. A konyha..."- Nem tudtam mit kibökni. Nem tudtam szóhoz se jutni.
"Lili volt! Ő a bűnös! Eldobta a fagyiját."- Árulta be Carlos az ártatlan Lilit.

"Értékelem az őszinteségedet Carlos,de ne fogd másra,főleg ne egy kisgyerekre. Hogy tudta volna ennyire erősen eldobni?Csak vicceltek ugye?"- Fáradt voltam a poénkodáshoz. Hallani akartam hogy ki volt az.

"Eskü Lili volt,még a smink cuccodból is elcsent párat. Tényleg gyerek zár kéne a fiókokra."- Tetézte hozzá James.

"És most mi megyünk is. Ugye? Jóéjt!"- Fogta meg Logan Carlosékat és elindultak a kocsihoz kifele.

"Őrült nap volt a mai,de nem mi fáradtunk el benne. Ez a legjobb. Jut eszembe Lilinek miért is van fahéj illatta? Sütöttetek?"- Kérdeztem meglepődve. A sütőt se tudnák bekapcsolni,nemhogy sütit sütni.

"Új tusfürdő! Szép álmokat!"-Mire bármit is szólhattam volna Kendall felszaladt mint egy kisegér.

"Na látod Lili,ilyen felnőni 4 sráccal,aki közül a egyik bizony az apukád." -Pusziltam meg majd felmentünk mi is aludni.

2 megjegyzés: