2016. augusztus 26., péntek

(82.rész) Kapj el ha tudsz!

 Elértük a következő lépcsőfokot a megtekintésekben ugyanis 28 ezer olvasónál tartunk 81 rész után. :) Ezt mind nektek köszönhetem mert ennyire szeretitek olvasni,mint amennyire én szeretem írni. Köszönöm az előző résznél a két kommentet. Bevezetünk egy új dolgot.Tegyünk egy próbát,aki kommentet ír a rész alá,a következő részben válaszolok rá és látni fogjátok ki is írta éppen. Ki van benne? 

BigTime Lover : Imádtam!!! Lili olyan cuki, imádnivaló!! <3 <3 

-Mindenkinek ő a kedvenc karaktere!Sikerült ezek szerint jól kihoznom belőle a kis baj keverő angyalkát akit mindenki imád :)

Névtelen Király ez a rész is. Kövit 

- Köszönöm szépen. Itt is van!;) 

JÓ OLVASÁST! 
Kendall szemszöge :

Nagyon meleg volt kint,örülök hogy hamar haza értem. Bekapcsoltam a ventilátort hogy hűtsünk kicsit a levegőn. Lilivel leültem a szőnyegre játszani,míg Logant magára hagytam a Picimmel. Valami nem stimmel. Nem csókolt vissza,pedig mindig szokott.

"Kincsem tudod miért viselkedik ilyen furán anyu? Történt valami amiről nem tudok?"- Feküdtem le hanyatt fekve mellé.Lili eközben óvatosan építgette egyre magasabbra a tornyát a fakockákból. Az utolsó darabot kinyújtott nyelvvel tette rá,de ledőlt emiatt az egész és felnézett rám.

"Ez ledőlt."-Biggyesztette le a száját."Titokban kell tartanom de anyu csókot kapott mikor nem voltál itthon."- Mondta nagyon koncentrálva. Még a homlokát is összeráncolta.Ökölbe szorult automatikusan a kezem. Hogy tehette a szemét láda!! Azt hittem legjobb haverok vagyunk! A vállam fölött a konyha felé pillantottam. Logan a pizzákat készítette elő,míg a Picim a feltétet tette rájuk. Túl nagy volt a csend közöttük. Tuti történt valami,ha pedig igaz amit Lili elmondott az imént,Logannek annyi akár a legjobb haverom akár nem.

"Ügyesen elmondtad nekem,nem adom tovább. Ígérem."- Biztosítottam róla.Habár nem adom tovább,csak rendet teszek ezzel kapcsolatban.

"Jó jó. Most te építhetsz nagy tornyot.Nézem!"-Nyomta Lili a kezembe az egyik építő fa kockát. Majd hasra vágta magát és tündérien figyelt engem ahogy építeni kezdtem a saját tornyomat.Egyre jobban engem figyelt,kénytelen voltam jó képet vágni hozzá és játszottunk még úgy bő fél órát ameddig el nem készült a pizza. Nem szóltam egy szót sem terítés közben. Egyszerűen csak ültem a helyemen Lili mellett.

"Manó? Minden rendben van? Jól vagy?"-Tette le a tálcát az asztal közepére Martina,amiből elvettem a legkisebbet. Nem voltam éhes,a maradék étvágyam pedig teljesen elment. Loganék túlságosan is nyugodtnak tűntek. Nekem biztos nem lenne tiszta a lelkiismeretem ha megcsókolnám a haverom csaját. Persze ez csak én vagyok.

"Sokat csináltunk,gondoltuk többet is ennél. Remélem ízlik majd."-Tette hozzá egy mosollyal. Mindjárt nem fog ennyire mosolyogni abban biztos vagyok. Utáltam ezt mondani,de megint kezdi kihozni belőlem az állatot és véletlen bántani fogom. Pedig eszem ágában sincs fájdalmat okozni neki.

"Én? Ugyan,most nem kívánom annyira a pizzát. Mindig az a legnagyobb kincs amit nem kaphat meg az ember igaz?"- Fordultam felvont szemöldökkel Loganhez. Aki lehajtotta a fejét és enni kezdte a pizzáját.

"Csak nincs valami gond Logan? Amióta Martina hazajött,túl nagy a csend köztetek. Mit titkoltok?"- Mondtam Logannek.Igen előjött belőlem a zöld fejű szörnyeteg. Féltékeny vagyok,mert félek hogy elveszítem őt örökre.

"Haver nyugodj le. Esküszöm nincs semmi titok! Csak tippeket adtam Martinának duzzadás csökkentésére. Annyit mondtam egyedül,hogy kenje be ezzel a krémmel alvás előtt és reggelre nem lesz ennyire lila. Állj le. Oké? Egyél inkább. Imádod te is a pizzát. Nézd Lili már a másodikat falja be. Vegyél róla példát."- Állt fel az asztaltól és kiment vízért a csaphoz. A picimre fordítottam a figyelmemet.

"Nem értem miről beszélsz. Nem tett jót neked a meleg. Biztos vagy benne hogy nem kaptál véletlen napszúrást?Anyud szerint ha kis időt töltesz kint nyáron akkor is megesik veled."- Mondta tovább a Picim,be nem állt a szája.Szorosabban fogtam a pizzát a kezemben.


"Apa jól van,csak mondtam neki az előbb egy titkot. Szuper titkos. Egyedül ő tudja."- Tette az ujját az arcomra Lili majd falatozni kezdett a vacsorából ő is.Hirtelen megszűnt a feszültség ami bennem kezdett felgyülemleni. Ez csak egy érintésébe került.Közben rám-rám mosolygott.Örült hogy van egy közös titkunk. Nagyot sóhajtottam.

"Tudjátok mit? Nem kérek vacsorát. Felmegyek fürdeni. További jó étvágyat!Lili kincsem egyél csak.Utána vissza jövök érted hogy pancsizzunk."- Lili vadul vigyorogni kezdett. Felkeltem az asztaltól és szó nélkül felmentem a lépcsőn a szobánkba. Elővettem a kedvenc gatyámat,alsót és a meleg vízben álltam egy jó darabig. Nem akartam kimenni egyáltalán. Mert akkor szembesülnöm kéne a problémáimmal. És pont ma este nem akartam verekedni. Ráadásul Lili is még lent van. Egyszer már eljátszottam a rossz apát mikor fojtogattam.Martinát mikor Lili még 9 hónapos volt. Nem szabad újra megtörténnie előtte. Lemostam a hajamról a sampont majd elzártam a csapot. Kiléptem a kádból vizesen,magam köré tekerve a törölközőmet. A fürdőszoba ajtó nyitva volt hogy ne fülledjen be a levegő ilyen melegben mert nem szellőzik rendesen a fürdőszoba.

"Lili kincsem! Kész van apu! Jössz fel pancsizni?"- Szóltam le neki a szobánkból.Míg fent vártam rá,átöltöztem a pizsimbe és az ágyra elővettem Lili pizsijét meg fésűjét. Reggel a Picim kelti,ad neki reggelit míg én fürdetem meg este. Szeret velem fürdeni mert mindig sokáig pancsolhat a habokban és az állatait is magával hozhatja amit anyu nem engedne meg neki csak én.

"Lili megy már fel!"- Hallottam Martinát lentről.Már ki volt engedve a kádba a meleg víz,mikor beleöntöttem a habfürdőt. "Lili siess!Különben ki fog hűlni a vized! Futás!"- Mondtam nevetve,de lefagyott azonnal a számról a vigyor.

"Picim...Lilit vártam. Nem jön?"- Néztem a háta mögé,de nem láttam sehol.

"Figyelj csücsülj le az ágyra. Lili most Logannel tévét néz betakarózva. Már kezd elbóbiskolni,ne aggódj miatta. Jó kezekben van. Viszont te nem vagy jól. Látom rajtad. Tudom,nem szeretsz beszélni róla ha valami baj van,de ez nem járja hogy mindenkivel gorombáskodsz és kiabálsz emiatt. Ezt nem lehet Lili előtt csinálni. Olyan kicsi és annyira hamar eltanulja tőlünk. Szeretném ha majd nagy lesz,büszke legyen kettőnkre. Hogy milyen jó szülei voltunk."- Fésültem ki a kócos és vizes haját a szeméből. "Óh....áuu..."- Húztam félre a kezemet. Elfelejtettem,hogy a sérült kezemmel tettem.

"Hé,semmi baj. Bevált Logan kenőcse? Tényleg enyhített a fájdalmon?"- Mondta Kendall magával rántva az ágyba.Szórakozni kezdett mert tudja hogyha bohóckodik elfelejtem amiről beszélnünk kéne.De ezúttal nem vált be az ötlete. Bele mentem a játékába és lehúztam róla a nagy párnát.

"Még fáj de kibírom.Annyira már nem is látszik. Ne tereld el a témát!"


"Neee!Nem vagyok itt!!"- Menekülni próbált ezek után is. Felállt az ágyon,majd hason fekve próbált az ágy lábához kúszni sebesen. De megfogtam a lábát és a hátára fordult. Komolyra fordult a tekintete. A szép szemei szomorúságot árasztottak és fáradtságot. Ott mentem odabújtam volna hozzá. Viszont őt magára kell hagyni ha szomorkodni akar. Mellettem ez hogy is mondjam...lehetetlen.Mindig kitalálok valami trükköt hogy mosolyt csaljak az arcára.


"Összebújva alhatunk ma este ha elárulod mi bánt. Mit szól hozzá Mr.Schmidt?"- Cukkoltam mosolyogva és vissza bújtam az ágyba mert jobban esett betakarózva lennem.


"Jólvan. Ha megígéred,hogy nem veszünk össze miatta!"- Felém nyújtotta a kisujját hogy összekulcsoljuk. Náluk ez a hagyomány ha valamilyen ígéretet tesznek. Megvontam a vállam és bólintottam. Ezzel elindítva az érzelmi áradatát.

"Először is szeretlek,te vagy a mindenem. Ezt jobb ha tudod."- Nézett rám ártatlanul,de a szemeiben már gyűltek a könnyek. Ugye nem csalt meg? Végig gondoltam minden eshetőséget de rájöttem,hogy egyik sem igazán lehetséges mert minden percét Lilivel tölti. Megnyugodott a szívem.

"Manó ezzel tisztában vagyok,én is mindennél jobban szeretlek. Ki kell böknöd mi nyomja a lelked. A filmnek mindjárt vége. Logan meg felhozza  Lilit."- Megrázta a fejét és csak nagyokat pislogva figyelt engem. Fogalmam sincs mi járhatott a fejében.Nem jött ki semmi hang a száján. Megfogtam gyengéden a kezét és megszorítottam tudatva vele,hogy nincsen semmi baj és meghallgatom. Nem lesz semmilyen következménye annak amit alig bír kibökni szegénykém.


"Picim csak igennel vagy nemmel válaszolj.Igaz amit Lili mondott nekem a ma délután hogy......megcsókoltak téged?Logan csókolt meg igaz? Tudnom kell....Sajnálom....Felejtsd el nem mondtam semmit."- Hirtelen lehajtotta a fejét és zokogni kezdett. Teljesen váratlanul jött a sírva fakadása. Soha nem láttam még ennyire sírni.Annyira sajnáltam,hogy nem tudom megvigasztalni.

"Kip kop!! Meghoztam egy álom manókát! Elaludt."- Kopogott a nyitott ajtón Logan,de amint meglátta maga előtt a zokogó Kendallt biccentve a fejével betette Lilit az ágyába betakarva. Adott neki egy puszit a homlokára majd kiment mintha ott se lett volna. "Kint megvárlak.Maradj vele amíg meg nem nyugszik.Ráérsz."- Suttogta Martinának Logan,hogy ne keltse fel Lilit majd kiment.
"Annyira dühös vagyok ilyenkor. Szörnyű dolgok fordultak meg a fejemben. Meg akartam verni Logant és püfölni amíg nem kér bocsánatot,mert aki más menyasszonyát csókolgatja az megérdemli!
Előhoztátok belőlem a mérges énemet. Egyedül Lili tudott megnyugtatni mikor megsimogatta a pici ujjával az arcomat."- Áztatta el a pólómat teljesen de ez nem számított.

"Shh....ne sírj kérlek. Én rám is rám jön a sírhatnék ilyenkor. Hé,nyugodj meg. Ami a kérdést illeti,nem egészen Logan csókolt meg.....kaptam egyet de nem tőle...épphogy ő mentett ki a csávából. Az...az utcán volt egy random srác és mikor....nyitottam volna már a kulccsal a bejárati ajtót
...lesmárolt a semmiből hirtelen."- Tálaltam ki neki a ferdített igazságot. Tisztában voltam vele ha elmondanám neki az igazat,nem engedne el dolgozni többé,én pedig nagy lány vagyok már és kell a meló meg a pénz is! Meg akarom mutatni neki,hogy tudok dolgozni is nem csak itthon pelenkákat cserélgetni naphosszat.Vagy cumit mosni ha leesik a földre és tiszta hajszál lesz."Látod? Az agyam kreált egy nagy butaságot. Kész káosz a fejem.Én azt hittem te meg Logan viszonyt folytattok a hátam mögött.A frászt hoztátok rám mindketten.Ne forduljon ilyen elő többször.Pocsékul érzem miatta magam. Megvádoltam a legjobb haveromat azzal hogy a jövendőbelimmel éppen kacérkodik a tudtom nélkül."- Letörölte a könnyeit és a vállamhoz bújt. Teljesen hirtelen jött,így vigyáznom kellett nehogy hanyatt döntsön.
Tiszta cukiság :) Ki ne engedné hogy odabújjon hozzá az ölelős maci.
Egy apró tüsszentés zavarta meg a csendet.Mindketten Lili felé pillantottunk azonnal. Kendall még mindig nem szakadt le rólam,a vállamra hajtotta a fejét és vörös szemekkel figyelt csendben. "Manóóm dőlj le az ágyba és nézz picit tévét,megfürdetem Lilit gyorsan."-Kapott egy puszit és felvettem Lilit aki akkorát ásított hogy még egy légy is belefért volna a szájába."Rendben,siess a fürdetéssel. Te is biztos nagyon álmos vagy.Várom az összebújást."- Hanyatt feküdt a párnáknak dőlve és bekapcsolta a tévét. Magához ölelve az én párnámat aminek én szagom volt. Ez nyilván megnyugtatta."Mindjárt aludhatsz kincsem,anyu lefürdet hamar.Kint játszottál egész nap. Jó koszos vagy igaz?Logantől előtte el kell köszönni gyorsan."- A vállamhoz bújva lementünk. Logan már kabátban a karosszékben fél álomban volt.Egyedül ránk várt hogy haza menjen.

Lekapcsoltam a nagy villanyt a nappaliban és csak a kis éjjeli lámpa maradt égve,de bőven így is látni lehetett a szobában.Leguggoltam Loganhez és hirtelen Lili befogta Logan orrát. Logan mintha észre se vette volna aludt tovább,majd hirtelen levegőért kapott. "Mi a fene. Ki fogta be az orromat?Lili volt az igaz?"- Rázta meg a fejét nevetve miközben kinyújtózkodott a kezeivel nagyot ásítva.
"Mennem kéne haza. Kendall már alszik?"- Tudakolta és a lépcső felé nézett majd vissza rám.

"Fent nézi a tévét.Teljesen kiborult és tudod mi miatt? Lili azt mondta neki,hogy te meg én puszilkodtunk mikor hazaestem a munkából. Pedig te is tudod,hogy nem ez történt pontosan. Ezt el is mondtam neki,de a személyt nem. Egy random srácra fogtam az utcából. Holnap pedig megyek újra dolgozni.Remélem jobban fog elsülni mint a mai nap."- Én is kezdtem ásítozni rendesen. Már fél 11-et mutatott az óra. Holnap 7-kor meg kelhetek is fel és Lilli még nincs is az ágyában."Ez esetben Lili csukd be a szemed."- Logan befogta a szemét amíg hozzám hajolt és megcsókolt.Minden erőmmel azon voltam el ne ejtsem Lilit a karjaimból,másrészt pedig el kellett löknöm Logant magamtól ami mindennél nehezebbnek bizonyult.


"Logan nem szabad.Menj haza. Aludd ki magad."- Toltam az ajtó felé. Kezdett már fájni a csuklóm ahogy Lilit tartottam a derekamon de csendben tűrtem míg Logan feladja."Holnap találkozunk a kávézóban.Kendallnek egy szót se.Nem kell tudnia róla. Észre se fogsz venni,hogy ott vagyok. Plusz biztonságban leszel."- Puszilt meg az arcomon és kinyitotta a bejárati ajtót. Megcsapott az esti levegő. Jól esett a déli hőség után."Pápá Logie!!"- Integetett vadul Lili Logannek amíg beszállt a kocsijába és el nem hajtott.Mikor már nem látszott az autó,becsuktam az ajtót miután beljebb mentünk."Logie hazament aludni,most pedig a hercegnő megy fürdeni minden visítás nélkül."-Kapcsoltam le a lenti lámpát és felmentünk a fürdőbe ami a szobánkhoz tartozott. Levetkőztettem Lilit és betettem a kádba fürdetni. Amíg én fogat mostam és rendbe szedtem magamat,addigra Lili bőven leáztatta magáról a koszt.Bekukkantottam fél pillanatra a szobába és Kendall tévézett még mindig. De amint elkaptam volna a szememet észrevette hogy figyelem és elmosolyodott."Gyere babám hamar!"- Mondta halkan én pedig felkiáltottam mivel Lili úgy döntött hajhúzósat játszik,függetlenül a korától. Kapott az alkalmon,hogy nem figyelek rá egy pillanatra.

"Lili ezt nem szabad. Nagyon fájt nekem.Fogd meg a kacsáid. Leengedem a vizet. Így ni."- Fogtam a mosógépről a törölközőjét köré tekertem,kiemelve a kádból letettem a puha kád kilépőre. Éppen csak a pizsamájáért nyúltam fel a polcra. Megfordulva már nem volt sehol." Lili?"- Mentem ki furcsa arcot vágva. Kendall se volt már az ágyban."Lili állj meg! Ez nem vicces. Nem szaladgálhatsz egy szál semmiben. Ó nem nem! Csak oda ne mássz fel! Az a kedvenc fotelünk a srácokkal! Véletlenül se pisilj be most oké?"- Lassan megközelítette a kis manót."Megvan!! Elfutott a játszós szobába. Tessék. Öltöztesd fel."- Nyújtotta át nekem röhögve."Ne nevess!Látod ezért fürdeted te meg mindig. Nálad nem indul külön túrára meztelenül."- Sírtam már a nevetéstől ezen a ponton."Megvannak a szuper erőim."- Kacsintott."Biztos vagy te ebben?"- Vágtam vissza vigyorogva. Lili befogta a szemét,"hihi apa vesztett! Anya nyejt."- Kuncogott fáradtan.

2016. augusztus 18., csütörtök

(81.rész) Mit csináljak?

Köszönöm hogy olvassátok még a blogot,remélem hogy tetszik. Jó olvasást. Hagyjatok kommentet ha tetszett,ha nem akkor is :D 


Kendall szemszöge:

Arra keltem,hogy valaki dobálgatja a lábamat. Egy ideig tűrtem majd mikor már kellő képen idegesített,felültem kómásan. A jobb  könyökömre támaszkodva néztem a tettest. Török ülésben ült,szorongatva a kedvenc plüssét. Lehajoltam a plüsseiért amit hozzám vágott. Legalább 5db volt a kezemben.De nem keltem ki a takaró alól. "Babám itt vannak,de nem kapod vissza őket csak este,ha egész nap jól viselkedsz. Nem dobálunk meg senkit főleg ha alszanak.Még jó hogy anya nem kelt fel rá.Aludj egy kicsit még. Korán van."- Néztem az órára hogy megbizonyosodjak róla jól mondtam-e.

 Hirtelen bepánikoltam. Fél kilenc volt,Martina pedig 8-kor kezdett volna ma. Ezt elszúrtuk! A fenébe,elaludtam.Este megbeszéltük,hogy én keltem majd fel. Mert én feltudok kelni az ébresztő hangjára míg ő nem.Felé fordultam az ágyban és óvatosan rázni kezdtem remélve hogy nem alszik olyan mélyen mint szokott. Ugyanis olyankor lehetetlen felébreszteni. Lili közbe szólt.

"Apaaaa....nem akarok  aludni. Nem vagyok álmos.Anyut hagyd aludni. Biztos álmos még."- Mondta nagylányosan.A kis állát az ágynak támasztotta,engem figyelve a tündéri szemeivel.

"Lili ne most vitassuk ezt meg! Anyu elaludt,elkésett a munkájából!!Csendben pihenj csak akkor."-Förmedtem rá.Nem volt erőm veszekedni vele.A válasz erre a szipogás majd sírás volt.Per pillanat a Picim felkeltése előnyben részesült.Lili pedig csak durcizik.

"Baby,kelj fel kérlek. Fél órája melóznod kellene. Sajnálom,elfelejtettem bekapcsolni az ébresztőt de még.-"- Azonnal kipattant az ágyból magára véve a munkás pólót és a kedvenc szűk farmerét. Ezután berohant a fürdőbe megfésülni a haját majd fogat mosott sietve."Ez nem igaz,csak egy dologra kértelek meg. Olyan nagy kérés hogy ne felejtsd el a nyomorult ébresztőt bekapcsolni? Hihetetlen vagy. Mázlim van ha ezek után szóba áll velem a főnök és nem teszi ki a lábam már az első lenem dolgozott napomon."- A táskáját a vállára vette amivel együtt kiviharzott a szobából.

Egy szavam se lehetett. Nem adott esélyt hogy megmagyarázzam az egészet. Este Lilinek adtam a telómat és játszott rajta. Mire vissza kaptam,olyan szinten álmos voltam hogy még a lámpát is majdnem égve hagytam.
"Majd este megmagyarázok mindent!!"-Mentem ki a folyosóra követve őt hogy meghallja az utolsó pillanatban amit mondani próbálok neki. De nem is nézett felém. Mintha elengedte volna a füle mellett a szavaimat. Miért csinálja ezt velem? Csupán egy ébresztőn folyik a vita.

"Mond a tulajnak,hogy dugóba kerültél és emiatt késel. Az első nap nem olyan vészes. Hidd el nekem."- lerohantam utána a lépcsőn mire felém dobott egy pár cipőt. Ez fájt!

"Nincs is dugó errefelé és pár utcányira van csak a kávézó. Ne bolondozz nekem ezzel. Mond hogy Lili nem dugta el megint a fekete  cipőmet..a kisasszony komoly büntit fog kapni mert ez már a sokadik alkalom hogy ezt csinálja...most menjek narancssárga edző cipőben?Nincs más cipőm.Remek. Valamit főzz ebédre amit meg is eszik Lili. Délután majd jövök,ha minden rendben lesz és nem kell túlóráznom. Az ébresztést pedig köszönöm még ha nem is időben kaptam.Semmi baj.Oké? Szeretlek puszi!"- A kocsi kulcssal együtt kirohant otthagyva engem ledöbbenve. Most tényleg jól hallottam? Megköszönte az ébresztésemet. Mégsem vagyok annyira haszontalan.

Vissza mentem Lilihez aki hangosan szuszogott. A lépcső tetejéről hallani lehetett. Ez egy dolgot jelent nekem. Van egy kis szabad időm amíg fel nem kel. Írtam egy smst Logannek,hogy jöjjön át és segítsen esküvő helyszínt találni. Míg vártam,hogy ide érjen sikerült reggeliznem,kávét csinálnom és még átöltöznöm is.Lili mellett ez rekordnak számít.

Martina szemszöge:

Idegesen vezettem el a kávézóig. Leparkoltam a kocsit majd bementem az üzletbe. Ahhoz képest,hogy kis város és gazdag negyed,a kávézó tömve volt. Most lesz nekem végem. Megigazítva a hajamat odamentem a hátsó pulthoz. Ott volt egy idősebb srác akinek azonnal szemet szúrtam.


"Jó napot! Miben segíthetek?"- Nézett fel a gépéből. Valamit nagyon szorgosan gépelt éppen amit én félbe szakítottam. Szerencsémre a pult elég magas volt,így nem látszott az idegességemben tördelt kezem.Ez lenne hiszen az első napom itt,csak azt sem tudom kit is kell keresnem.

"Jó reggelt. Én lennék az új pultos lány csak késtem. Fogalmam sincs ki itt a főnök. Délután csak a menedzser volt bent és ő vett fel."- Válaszoltam bátortalanul. Felkészültem lélekben a kirúgatásra. A srác kedves mosolya enyhítette a félelmemet és aggodalmamat.

"Ó biztos te vagy Martina! Sok jót hallottam rólad. Ez az első napod ezért szemet hunyok a késésed felett. Ne izgulj,ha jól dolgozol minden rendben lesz. Szia én a kisfőnök vagyok Péter. A nagyfőnök csak péntekenként jár be lecsekkolni az üzletet hogy rendesen megy-e."- Hátra ment a raktárba és kaptam egy kötényt amit fel is vettem azonnal. A táskámat az asztalára dobtam és be is álltam a pultba készen állva a munkára.Viszont az agyamnak más terve volt,azon gondolkoztam honnan annyira ismerős ez a Péter.Mintha már láttam volna valahol..Ezt a gondolatot elhesegettem és mosolyt erőltettem az arcomra.

"Csak ügyesen!Figyellek!"- Kacsintott és visszatért a gépeléshez. Megráztam a fejemet egy apró mosollyal. Ez a mosoly gyorsan le is fagyott a számról. Két goromba csaj állt a pultban. Tiszta cica babák voltak és kinéztek máris maguknak. Az egyik oda szólt nekem,

"A főnök szerint a pultban kezdesz,de a koszos melót kell elvégezned elsőként és ha látom hogy rendesen dolgozol,lehet szó a cseréről,de addig szó sem lehet róla. Itt a törlőkendő. Szedd le azt a két asztalt."- Gonosz vigyorral a kezembe nyomta a kendőt.Jobbnak láttam ha szót fogadok a csajnak,régóta lehet itt. Annyira otthonosan dolgozik és mozog a pult mögött.

4 órával később legalább 30 asztalt ha leszedhettem. Kicsit elfáradtam,de nem ülhettem le. Egyrészt a vendégek miatt,másrészt meg a csajok minden lépésemet figyelték. Kezdett belőlük nagyon elegem lenni.A pulthoz érve odamentem hozzájuk,váltani pár szót."Jobban járnál ha nem szivatnál kedvedre. A kisfőnök a pult mögé osztott be. Kérem a helyemet." Befurakodtam mellé és megálltam mellette.

"Most megtanulod hogy rossz emberrel kezdtél ki. Jónapot! Mit kér?"- Én voltam a gyorsabb,a vendég az enyém lett. El is készítettem a cappucinóját és ráírtam a pohárra a nevét egy aranyos kis smileyval együtt.
A hátam mögött hallottam a nevetésüket. Jobbra nyúltam egy pohárért hogy megtöltsem forró kávéval majd megfordultam hogy szemtől szembe legyek velük.

"Melyikőtök nevetett ilyen hangosan rajtam? Na? Most legyetek bátrak. Nincsen egy szavatok se?Ez esetben."- Előre hoztam a kezemet rájuk öntve a meleg kávét. Sikongatni kezdtek és rohantak is a kisfőnökhöz. Én addig vissza álltam a pultba kiszolgálni a többi vendéget.Nem is volt olyan nehéz,miután megszoktam melyik kávéba mit kell tennem.A pénztározás ment nehézkesen,de lassan az is menni fog remélem.

"Martina vedd le a kötényed. Mára végeztél. A borra valót tedd el nyugodtan. Megérdemled. Holnap viszont ne késs ha lehet."-Ment vissza az irodájába Péter. Az óra csak delet mutatott. Nem nagyon értettem miért küld haza hogyha a munka időm délutánig tart. Pontosabban délután 4-ig! Levettem a kötényem hogy leadhassam az irodában. Kopogtam az ajtón és vártam. Majd kinyílt percekkel később.

"Gyere csak be. Ugye tisztában vagy vele hogy mi nem toleráljuk a cica harcot a kávézóban? Mi volt ez az egész? Miért kellett rájuk öntened a kávét?"- Ült le az asztala mögé.
"Nem cica harc volt. Csak megtanítottam nekik,hogy jobb ha békén hagynak engem.Nem volt ebben erőszak se, max forró kávé.
Ha már így benne vagyunk a beszélgetésben....minek is küld haza? Még nem járt le a munka időm. Már a pénztárgépezés is megy! Hadd menjek vissza...kérem."-Magam se hittem el,de kis híján könyörögtem.

"Martina Wilsonnak hívnak,van egy kislányod. Nem emlékszel rám ugye?"- Csukta le teljes komolysággal a laptopját,hogy rám szentelje a figyelmét és ne a munkájára.Eltolta a székét az asztaltól és leült az asztal sarkára.

"Honnan tudod hogy van-e kislányom. Egyedül a nevem igaz."- Tagadtam le a kislányomat akaratlanul. Nem tudhatja meg,kirúgna azonnal. Most kezd leesni mit mondott Kendall és miért bizonygatta az igazát. Igenis van benne igazság.

"Úristen sajnálom. Ne haragudj,ez eszembe se jutott. Remélem nem haragszol hogy felhoztam a témát. Menj csak vissza dolgozni.A mait felírom neked túlórázásba. Dupla fizetést jelent ez. Menj csak. "-Nyitotta nekem az ajtót én pedig összevont szemöldökkel vissza mentem dolgozni. Ez nagyon furcsa volt! Miért sajnálja,hogy azt mondtam nincs is kislányom?

Kendall szemszöge:

Amint Logan átjött,neki álltunk helyszíneket keresni. Próbáltunk valami olcsóbb helyet keresni,hiszen akkor több vendéget tudunk meghívni. Az asztal tele volt firkált lapokkal,kinyomtatott helyszínekkel. Amik a földön voltak össze gyűrve azok kiestek a pakliból. Túl drágák voltak.

"Van Martinának bármilyen különleges álma,ötlete hogy hol házasodjatok össze?"- Kíváncsiskodott Logan ahogy tovább böngészte az internetet.

"Na jó ez így olyan mintha tűt keresnénk a széna kazalban. Nem tudtam,hogy ennyi közül kell majd választanunk. Egy tengerpart mesebelien nézne ki. Szerinted?"-Kértem ki Logan tanácsát.

"Nem hangzik az se rosszul,ezt láttad már? Fél áron van az esküvői lakosztály Hawaiin. Sokkal olcsóbban tudnátok kijönni a rászánt pénzből. És tedd hozzá mennyi képet lehet csinálni ilyen tájjal a háttérben! Rengeteget. Szerintem imádná. De neked is kell tetsszen."- Mutatta felém a hotel honlapját.

 

Nem nézett ki rosszul,friss házasoknak pedig ingyen van a medencézés,szauna stb.Ez nem kis dolog! Megfontolandó az ajánlat amit Logan talált.

"Remekül hangzik,ezt felírtam az első helyre. Találnunk kell még másik kettőt,hogy majd választhassunk a legvégén."- Dőltem hátra miközben a telefonomat nyomkodtam.
"Apa sajnálom..."- Jött le a lépcsőn Lili egyes egyedül. Azonnal felpattantam a székből és oda siettem hozzá.
"Hogyan tudtál kimászni az ágyikódból? Mit csináltál ez alkalommal?Kivele. "- Valamiben sántikált,de ki kell derítenem mit művelt.

"Kimásztam az ágyból,de levertem a képet amin anyut öleled. Szúrós a padló. Látod?"-Belekapaszkodott a lépcső korlátjába és felém nyújtotta a kis talpát. Kikerekedtek a szemeim mikor megláttam,hogy a kislányom belelépett egy jókora nagy üvegszilánkba. Loganhez fordultam segítségért. Ő nézi a sok orvosos sorozatot. Biztos tud valamit kezdeni vele. Különben vihetem Lilit megint a  kórházba.

"Lili ezért kell megvárni míg kiveszünk az ágyadból. Kendall,eresszétek le az ágy rácsát. Kap egy sima ágyat így. Téged pedig nem fog az ájulás kerülgetni. Hol találom az elsősegélyes dobozt?Kelleni fog belőle sok minden! Lili mennyire fáj a talpad?"- Óvatosan kérdezett rá amit nagyra értékeltem. Nem ijesztett mégjobban rá.A fürdőbe rohanva hoztam is a dobozt.  Leültem Logan mellé a földre.


"Bibis és piros folyik belőle. Nagy bajom van?"-Lecsücsült a lépcső alsó fokára. Nagyon figyelte a mozdulatainkat. Logan mindent elővett a dobozkából majd ellátta Lili sebét. Jókora üveg darab volt Lili talpában. Logan felemelte,hogy Lili megnézhesse.

"Ó de nagy. Ezért kell vigyázni apu!"- Szólt nekem az intelem,pedig ő lépett bele.
Csoda hogy nem lett komolyabb baja. Leragasztottuk a sebet és felvittem átöltöztetni.Óvatosan ráadtam a tapadós talpú zokniját is hogy a lábán a sebnek ne legyen nagy baja.
Amíg Lili az ágyon csücsülve nézte a meséjét,gyorsan össze szedtem az üveg szilánkokat.Eltelt egy darabig,de biztosra akartam menni nem hagyok ki egyet sem. Miután felszedtem a képet is a szőnyegről be copfoztam Lili szőke hajacskáját. Imádja mikor felfogjuk a haját. Igazi kis úri hölgy lesz belőle.

"Lili kincsem apu kérdezhet tőled valamit?"- Leemeltem az ágyról és letettem a földre hadd menjen.
Oda ment a játékos dobozaihoz és kutatni kezdett benne,hogy kiválasszon egy jót amivel játszani fog. Előhalászott a doboz aljáról egy barbit és vigyorogva felém fordult.

"Mond csak apa,figyelek. Ez olyan vékony mint te. Látod?"- Hangosan nevetgélt rajta.Megráztam a fejemet,hihetetlen hogy ilyen kicsike még,de jobb szólásai vannak mint Carlosnak néha.Mellé guggoltam amíg kikértem a véleményét a fontos dologról.

"Anyu és én boldogan nevezünk ki téged koszorús lánynak. Benne vagy?"- Kérdeztem reménykedve hogy mit is fog rá válaszolni.

"Dobálgathatom a virágokat rátok? Ki ne szeretné a bohóckodást!"- Válaszolt könnyedén és tovább kutatott a babái között,nem nagyon figyelve rám.

"Nem pontosan ránk dobnád,hanem elénk szórod ahogy megyünk előre.De mutatok majd róla videót,hogy mit kell csinálnod."-Válaszoltam könnyedén.

"Jó jó,de most menj. Titkos játék van. Nem hallhatod. Nyomás kifele. Rendben?"- Nagyon megkellet erőltetnem magamat,hiszen Lili ugyan használja amiket mi mondunk neki gyakran,de nincs tisztában a jelentésükkel.Oda léptem az ajtóhoz.

"Apaa. Menj menj....Várj! Kaphatok málna szörpit? Nem öntöm ki ígérem."- Bújt a lábamhoz és nem akart elengedni,pedig csak úgy tudok kimenni a szobából le a konyhába ha nem csimpaszkodik belém senki se.

"Anyának is csinálj,ő is szereti. Mikor jön haza?Logie meg miért van lent veled? Nem játszhat velem? Rosszat tett?"-Mondta azzal az ártatlan kis angyali hangjával.

"Logannel helyszíneket keresünk a nagy napra. Nem jöhetsz le mert elöl van a gép és elnyomkodnál mindent. Most ezt nem szabad. Anya meg csak délután jön. Mire a délutáni alvásból felkelsz,itthon lesz. Itt a tv,nézz egy kicsit mesét. Aztán jön az ebéd. Foglald el magad kincsem."-Kapott egy nagy puszit majd lementem Loganhez.Aki addigra több új helyet is talált amit felírtunk a listára.

"Na készen is vagyunk ezzel."- Nyújtózkodott ki a karjával. Több órányit ültünk a laptopok előtt,nem is csodálom ha sok volt neki. Teljesen lefáradtam még én is. Kimentem a konyhába üdítőért. Töltöttem mindhármunknak. Bele is ittam rögtön a sajátomba. Logannek pedig oda adtam a poharát. Annyira jól esett egy kis hideg mindkettőnknek.

.Lili poharát Logannel küldtem fel,ugyanis lassan fél 2 volt és ha nincs kész az ebéd,egy éhes Lilivel szót érteni a legnehezebb. Körbe néztem mik az alapanyagok,meg a választék. Volt tészta de nem volt hozzá semmilyen féle szósz meg hús. Végül is letudok még ugrani a boltba gyorsan. Tőlünk 15 percre van a bevásárló központ.Lili kibír még fél órát éhes pocakkal. Fogtam az asztalról a mobilom,a kulcsokat és a pénztárcámat a cipős szekrényről.

"Logan,vigyáznál kicsit Lilire? Elugrom a boltba bolognai szószért a tésztához! Ha Lili nagyon nem bírna a hasával,van egy muffin a hűtőben. Azt megeheti mert tegnap nem kérte. Sietek!"-Mondtam hangosan hogy fentről is meghallja.

"Megleszünk Lilivel,menj csak! Lassan Martina is hazaér. Siess inkább. Nem tartalak fel."- Válaszolt Logan én pedig megnyugodtam. Vigyáz rá és ez nekem mindennél többet ér.

Martina szemszöge:

Ahogy közeledett a délután 4 óra,annál kevesebben voltak a kávézóban. Ez kevesebb melót is jelentett.A végére már annyira unatkoztam,hogy várat építettem a fogpiszkálókból. A másik két csaj természetesen magazint olvasgatott bőszen.Mivel próba napos vagyok Péter elengedett 1 órával hamarabb,de ragaszkodott hozzá hogy ő vigyen haza engem. Nem ellenkezdtem,a kocsiért meg holnap vissza jövök úgyis.
Elfáradtam,nem volt kedvem vezetni se. A vállamra téve a táskámat kisétáltunk kettesben a kocsijához. Ami egy szép szürke Mercedes. Nagyon ismerős volt.Megvontam a vállam és beszálltam a kocsijába. Mielőtt elindultunk,elmondtam neki a címem hogy hol tegyen ki. Egészen hazáig nem szóltunk egy szót sem egymáshoz.

"Itt vagyunk,itt jó lesz. Köszönöm a fuvart. Nagyon elfáradtam és nem bírtam volna vezetni ilyen álmosan. Holnap időben beérek ígérem."- Mondtam kiszállva a kocsiból,de a kezét a combomra tette.Megdermedtem. Mi a fenét művel?!

"Nézd sajnálom ami történt veled és a picivel. Biztos nem lehetett könnyű feldolgozni hogy elvesztetted a picit."-Mondta sajnálkozva. Ekkor esett le az egész nekem. Ez nem egy ismeretlen srác....hanem ez az a Peti akivel randiztam egyetlen egyszer hogy apu leszálljon rólam,ő meg adott egy köteg pénzt amivel pórul jártam mert lebuktam hogy mással voltam míg a fiúk buliztak. Rossz este volt,Kendall akkor kelt ki magából és pofozott meg. Beleremegtem.

"Ide figyelj,ez az egész nem történt meg. A kislányom megszületett és egészséges! Most volt 1 éves.A barátom pedig karácsonykor megkérte a kezemet. Látod a gyűrűm? Menyasszony vagyok."-Ezzel a végszóval kiszálltam,elindulva a bejárati ajtóhoz. Sóhajtottam mert vissza rántott a csuklómnál fogva. Pedig majdnem kitudtam volna nyitni az ajtót.

"Látom,nélkülem is megy tovább az életed de amit mondtam azon az estén,nem múlt még el."- Próbálkozott tovább.

"Nem értetted amit mondtam? Tűnj innen!! Különben sikítok!!"- Rángatóztam,hogy elengedje a kezemet,de helyette lesmárolt. Hirtelen azt sem tudtam mi történik.

"Ettől függetlenül megvan még a munkád. Holnap várni foglak szépség."- Ezzel ott hagyott a teraszon. Teljesen lefagyva. Kopogtak az ablakon és Logant láttam meg. Mutatta az ujjával hogy egy pillanat majd nyílt is az ajtó. Engem pedig megölelt szorosan. Jól esett.Vele biztonságban érzem magamat.

"Mindent láttam egy szót se tagadj le. Hogy tudtad ezt a barmot kifogni?"- Vette el tőlem a táskám,míg én levettem a cipőm és beljebb mentem a lakásban.

"Fogalmam sincs de Kendallnek el ne áruld."- Megláttam Lilit a konyha asztalnál lábat lógatva ette a kicsi muffinját. Leguggoltam mellé. Amint meglátott,elejtette a tányérra a muffinját amit félig már megevett és csokis,maszatos kézzel a nyakamba borult.

 "Hiányoztál! De Logival játszottam és jól tud vonatozni képzeld. Meg hozott fel málna szörpit is nekem."- Dicsekedett el vele. Logan nem mozdult el az ajtóból. Onnan figyelt minket.Most már jól tudja Logan becenevét.

"Te is hiányoztál nekem,gyorsan fejezd be azt a muffint mielőtt ebéd lesz. Merre van Kendall?"- Valamiért sosem becézem Kendallt ha Logan mellettem van és hallja.

"Leugrott a boltba szószért meg húsért.De nemsokára itt lesz.Segítek elkezdeni az ebédet. Semmi de."- Tudta hogy ellenkeznék,és beszélni akart velem.

"Lili ha megetted szépen,fuss kezet mosni.Mindjárt kész az ebéd."- Elküldtem kezet mosni mire Logan hozzám bújt. Nem szabadna ennek jól esnie mástól.

"Bántott téged az a srác?Mutasd a csuklódat. A fenébe.Tiszta vörös. Holnapra ez nagyon csúnyán fog kinézni. Mit mondasz majd Kendallnek? Hogy elestél?"- Logan átvette tőlem a vízzel teli lábast és feltette a gázra forrni.Kivett a mélyhűtőből egy kis fagyasztott zöldséget és a csuklómra tette. Fájt ezért felszisszentem.

"Nem akartam ne haragudj. De ettől lejjebb megy a duzzadás.Holnap pedig a vendéged leszek egész nap. Nem engedem hogy az a gazember hozzád nyúljon egy ujjal is. Most már megnyugszol nekem?"- Puszilta meg a homlokom.Hálás voltam,hogy nem kellett még az csókját is elviselnem.Nyílt az ajtó és belépett izzadtan Kendall.

"Ó te jó ég! Iszonyat meleg van.Logan tudtam mindent venni. Itt maradsz vacsira? Hoztam pizza tésztát is. Baba úristen mi történt a kezeddel? Ma Lili is megsebesült. Beleállt egy üveg szilánk a talpába. De ügyesen szólt és Logan kiszedte meg lekezelte könnyedén. Te jól vagy?"- Aggódott nagyon.

"Cs...csak elestem a kávézóban és csúnyán bevertem a kezemet. De jól vagyok. Picit piros csak."- Hazudtam,mert rendesen fájt főleg mert kezdett szétfagyni a kezem ami mégjobban felerősítette a fájdalmat.

"Apu,itthon van anyu!! Játszunk még?Megmostam a kezem."- Mutatta a kicsi kezét Kendallnek.

"Menj kincsem. Mindjárt jövök én is."- Kaptam egy csókot,de nem esett jól. Biztos vagyok benne,hogy Kendall megérezte. Furcsán nézett majd bement Lilivel játszani.

"Nem tudom mi lesz holnap,nem merne hozzám érni a kávézóban. Rendes srác. Rendben leszek,nem kell ott ülnöd egész nap miattam."- Töltöttem a kancsóba vizet és az asztalra tettem.Míg Logan megcsinálta az ebédet,én megterítettem majd leültünk ebédelni. Éreztem Logan szemeit rajtam,de nem mertem ránézni. Mivel őszintén szólva igen is rettegek hogy mi lesz holnap. 

2016. augusztus 10., szerda

(80.rész) Babyszitterkedés/Esküvői ruha választás

Jó olvasást,remélem elég hosszúra sikeredett és a srácok is benne vannak ebben a részben bőven. :) 3 komment után hozom a következőt! xxo 

Martina szemszöge:

Miután Kendall elment megráztam a fejem,hogy vissza rázódjak a jelenbe. 2 óra telt el mióta Kendall elment meglátogatni az apját,de mint kiderült nem is volt otthon,ezért hagyta az egészet és elment kocsit mosni a szomszédainknak.

"Mami integet!"- Szólt nekem Lili. Kint homokoztunk a kert végében. Lili imád homokozni meg várakat építeni,míg én kevésbé rajongok érte mert néha eszi a homokot és annak ellenére,hogy Kathy szerint ez teljesen normális én nem találom annyira nyugtatónak. Rengeteg bacit bekaphat így!Nem akarom megint orvoshoz cipelni.

"Gyertek be. Kész az ebéd.Evés aztán alvás van Lili baba Carlos,Logan,James átjön vigyázni rád. De semmi csibészkedés!Csak mi értékeljük a huncutságaidat,ők nem fogják élvezni ennyire. Indulnunk kell kincsem ruhát nézni. Ezt a napot vártad már hetek óta. Lilit viszont itthon kell hagynunk,mindent összehányna és nem szeretnék sokat fizetni pluszban."- Lili kimászott az ölemből és mezitláb oda szaladt a bejárati ajtóhoz,lábujjhegyre állt hogy az ablakon át figyelhesse mikor érnek ide a fiúk. Nem kellett sokat várnia.
Kathyvel csak csendben a konyhából figyeltük Lilit. Soha senkit nem várt még ennyire,főleg nem az ajtóban.

"Kathy? Akkor bérlünk végül vagy veszünk? A bérléseseknél sokkalta több ruha van. Ki is néztem párat a neten. Csak fel kell őket próbálni."- Mondtam nagy egyszerűséggel. Viszont Kathy tudta hogy nem fog nekem ilyen könnyen menni. Lehet igaza lesz.Majd meglátjuk. A beszélgetést Lili vidám hangocskája szakította félbe. Mindketten felfigyeltünk rá. 

"Ajaaaa!!! Itt vannak! Itt vannak!"- Pattogott örömében Lili mikor látta Jamest kiszállni a kocsiból.

"Igen szívem,hallottam az autójukat leparkolni,állj félre nehogy megcsapják az orrodat az ajtóval!"- Figyelmeztettem mielőtt bekövetkezett volna.Hátra lépett óvatosan párat bizonytalanul miután a kilincsért nyúlva résnyire nyitotta az ajtót,hogy beengedje a fiúkat.
 
"Nézd csak ki van itt. Hát nem kicsi Lili?"-Kapta fel James azonnal. Azonnal szaladtam a szövet pelenkájáért Lilinek. Féltem,hogy Lili alkotna egy szépet James hátára. Nem akartam szegényt elijeszteni örökre a gyerekektől.

"Mi is itt vagyunk,mond ki Carlos vagy Logan."- Próbálkoztak a fiúk nem sok sikerrel. Lili ugyan neki futamodott de csak annyit tudott mondani,hogy "Jossz és Jogen."- Kuncogott a végén egy nagyot mert Carlos és Logan nem nagyon örült neki.

"Bocsi srácok még nem tanulta meg  kimondani a neveteket,de itt lesz az egész napotok rá. Megtaníthatjátok neki nyugodtan. Nekünk viszont sietnünk kell,kaja a hűtőben. Telefonszámok a hűtő ajtón vannak és a kedvenc plüss állata még a szárítón van,ha kellene adjátok neki oda. Rögtön megnyugszik tőle. A gyógyszerei pedig a pulton vannak kikészítettem őket és van egy kis cetli is rátapasztva mennyit kell neki adni belőle ha újra sokat hányna. A koszos ruhákat tegyétek a mosógépbe majd este kimosom..-"Kathy félbe szakított.

 "Vigyáznak Lilire nagyok már. Ne aggódj. Majd jövünk. Sziasztok!"-Ezzel ki is húzott a házból a kocsihoz. Felfogtam,nem kell annyira túl aggódnom ezt az egész betegséget.A kocsiban hallgattunk egy kis zenét az idő pedig gyorsan telt. Mikor bekanyarodtunk az egyik utcába megláttam Kendallt. "Kathy az ott Kendall!! Álljunk meg kérlek. Egy perc lesz csak. Ígérem!"- Tettem fel a kezeimet mintha meg akartam volna magamat adni. Kaptam egy bólintást majd lelassult a kocsi. Lehúztam az ablakot és kihajolva oda szóltam Kendallnek.


"Manóó! Messziről kiszúrtam hogy te vagy az. Mennyit kapsz a kocsi mosásért?"-Kérdeztem izgatottan,nem tudom mi ütött belém. Kendall picit arrébb állt,úgy látta az anyukáját és tátogta neki,"Mit adtál neki ebédre?Teljesen fel van sózva." -Vigyorgott rajtam. Héé!Ezt nem teheti meg!

"Talán az esküvői ruha választás miatt van így felpörögve. Nem tudom én sem igazából." Mondta teljesen őszintén egy váll vonással Kathy. Mire közbe szóltam én is," Megnézzük az esküvői ruhákat! Annyira szépek és csillogósak meg vannak csipkézettek is.-" Félbe szakított Kendall minket.

"Értem,de nehogy nekem többet válassz ki és vegyél meg. Elég lesz egy is. A pasas meg rendesen a dupláját adja az órabéremnek,szóval a ruhád ára már lassan a kezemben lesz. "-Kacsintott majd oda lépett a kocsihoz egy csók erejéig.

"Majd mutatok képeket. Úú de jó lesz. Csak érjünk hamar oda.Képzeld este nézegettem az interneten milyen szabásúak lehetnek a menyasszonyi ruhák és rengeteg féle van. Alig várom hogy mindet felpróbálhassam!!"- Pattogtam izgatottan. Kendall keze csupa hab volt,de ennek ellenére benyúlt megfogva az arcomat.

"Édibogyóm nyugodj le. Próbálj fel sok ruhát és majd este végig nézzük őket. De ha megtaláljátok a legszebbet azt titokban kell tartanod. Én nem láthatom meg az esküvő napjáig a ruhádat,mert balszerencsét hozna. Rendben? Menjetek mielőtt a tulaj meglátja,hogy nem csinálom a kocsi mosást rendesen. Puszi Picim!!"- Vissza ment behabozni a szivacsot majd takarítani kezdte az autó elejét tovább.A vissza pillantó tükröben néztem Kendall ahogy befejezi a kocsi mosást amíg el nem távolodtunk tőle és már nem láttam. 

Eközben otthon/James szemszöge: 

Amint Kathyék leléptek Lili lerohamozott minket. Csak pattogott és húzott minket a játszó szobájába fel. Carlos tütüt kapott,én parókát. Logan pedig le lett ültetve a földre és kisminkelte Lili. Tisztázzuk le előre hogy fogalmam sem volt hogy az igazi smink,másrészt túl márkásak voltak a sima játék smink cuccokhoz képest. Átosontam észrevétlenül Kendallék szobájába és megkerestem Martina sminkes fiókját. Ahogy sejtettem....Lili elcsent párat a tudtunk nélkül. Vissza mentem a játszós szobába ahol Carlos táncolt valamilyen fura gyerek zenére,Logan meg tiszta fekete volt meg piros. Oh istenem ha meglátja magát,komoly bajok lesznek!

"Lili baba honnan vannak ezek neked?"- Kérdeztem a sminkes dolgokra mutatva. Adtam neki egy esélyt,hogy elmondja az igazságot.A válaszon pedig meglepődtem teljesen.

"Anya adta nekem őket. Nagy lány vagyok már. Használhatom."- Mondta egyszerűen szemrebbenés nélkül. Szegény Loganre esett a pillantásom Lili úgy elmaszatolta rajta a rúzst és szemhéjfestéket,hogy lassan már kezdett szépen csúnya lenni. Elvettem egy mozdulattal tőle mindent és a helyére tettem őket. Lehet Lili kezd felnőni,de fogalma sincs mi a smink nemhogy használni tudja őket egyáltalán. Kell a fiókra egy gyerek zár. Majd szólók Kendallélnek.

"Logan jobb ha lemosod mielőtt ott marad. Lili átalakított teljesen."- Nagy erőfeszítésembe került hogy ne törjek ki röhögésben. Carlos kapott az alkalmon és lefotózta Logan arcát. "Mond hogy nem tetted meg azt amire gondolok hogy megtetted. "-Vonta fel a szemöldökét. Carlos póker arccal letagadott mindent. Mind a hármunk arcáról lefagyott a mosoly mikor Lili odabújt Carlos lábához majd a következő pillanatban le volt húzva a nadrágja. Ott állt egy szál lila tütüben.

"Nem lehetsz egyszerre balerina és gatyás ember is. Így most jó. Kapok fagyit? Van a kedvencem,szivárvány színű és apa mindig rak rá soook sok csoki szirupot. A nyuszisat."-Elővette hirtelen az ártatlan nézését amire mi hárman pedig nem tudtunk nemet mondani a kis tündérpocaknak.

"Ebédet végülis ettél,kaphatsz. De le kell menni fagyit enni. Itt fent nem lehet! Anyu mérges lenne nagyon. "
Nem kellett több neki,a kaphatsz szó hallatától neki iramodott de a lépcsővel még küszködött rendesen. Nagyon kellett kapaszkodnia,de leért. Mi addig szedtünk fagyit mindenkinek,Carlos tett rá csoki szirupot és mivel én találtam meg,titokban raktam a sajátomra egy kis színes reszeléket is,majd vissza csempésztem a fiókba az édességek mellé ahol találtam a zacskót.

"Logan nézd! James tett magának szórást is! Én is kérek....vagy kiborítom a sajátomat."- Görbült le a szája sírásra. James mint akit rajta kaptak meredten bámult minket.

"Kincsem,kaptál rá sok szirupot. Apa se engedne rá még szórást is pluszban. Ne hisztizz kérlek. Azt mondtad nagy lány vagy. Nemde?"- Próbáltam hatni rá. Több kevesebb sikerrel.

"Jólvan. Tudod mit? Nesze!!"- Amire egyikőnk se gondolt volna,az megtörtént. A kicsi Lili megfogta a fagyis tálját és Carloshoz vágta aki csupa csoki és ragacs lett,mint a mögötte levő szekrények.

"Azonnal fel a szobádba a sarokba Lili Schmidt!"- Fogta meg Logan a kis kezét és felvitte Lilit aki rugkapált és hisztizett tovább.
Logan szemszöge: 

"Utállak!! Nincs bünti,nincs itthon apa!!"- Nehéz volt uralkodnom magamon,főleg hogy továbbra is ellenkezett. Nem fogadott szót nekem.. esze ágában sem volt.

"Jólvan ahogy gondolod.De mi lent leszünk és megesszük a fagyinkat amíg te gondolkozol itt fent."- Csak behajtottam az ajtót és leszaladtam a lépcsőn,remélve fent marad és lenyugszik. De gondolhattam volna hogy nem adja fel ilyen könnyen. Túl sokat játszott Carlossal,aki imádja a csínyeket.

"Huh. Fent ül a sarokban,remélem abba hagyja a hisztit. Mi üthetett belé?"-Ettem bele a fagyimba. Carlos csak megvonta a vállát. 

"Nincsen itthon az apja és kiéli a szabadságát,semmi komoly.Csak bírd ki. Ilyenek a kicsik."- Nevetett James.

 "Várjunk csak..ugye még beteg....ha hányna....ó a fenébe.- " Felrohantam hozzá MEGINT és hason feküdve játszott. Kivéve a tényt hogy oda is hányt mindenre. Ó mi jön még. Régebben be akartam fogadni Liliéket ha bármi oknál fogva Kendall elhagyja őket,de ilyen kis makacs lányra nem gondoltam volna! Nagy levegőt vettem és kimondtam a varázsszót. "LILI FENT IS ALKOTOTT!! ELVISZEM LEMOSDATNI!"- Kiabáltam le mert egyedül nehéz volt Lilit is magammal cipelnem meg nyitni a csapot a kádnál egyszerre.

"Itt vagyok nyugi. Carlos feltakarít a szobában. Mit mondott Martina,melyik szekrényben vannak a pelusok és a rugdalózók? Amelyikben néztem ott csak kis zoknikat találtam."- Mondtam elveszve a baba szekrény polcainak rejtélyében. Lilit levetkőztette Logan,betette a meleg kádba a kacsáival együtt. Csodák csodájára Lili elhalkult és urrá lett rajta a betegséges arc. Lekókadtak a szemei és lassan pancsikolt a kacsáival. Jamest vissza küldtem tiszta ruháért,mire Carlos toppant be egy koszos vödörrel és szivaccsal.

"Mázlid hogy vannak kicsi unokahugaim aki sokszor beteg,különben te takaríthattad volna fel a trutyit apám!"- Röhögött Carlos. Egy kis köhögés szakította félbe a nevetést. Lili belehányt a kádba....

"Fúj!! Ez komoly? Carlos rád bízom. Rosszul leszek még a szagától is!! Aggh."- kezdett öklendezni majd befogta az orrát és kiment. "James megvannak a ruhák?"- Besegített ruhát keresni inkább.

"Na Pindúrkám kettesben maradtunk,nézz Carlos bácsira.Nagyon fáradt vagy igaz? Látni a kis szemeiden. Poci fáj még?"-Simogatta a kis haját. Az arcát pedig lemosta vízzel.

"Megnyugszik épp. Nem lesz. Fázom apa."- Bökte ki betegen,én pedig hihetetlenül boldog voltam hogy a törődésemről az apukája jutott eszébe. Még ha nem is én vagyok az csak a nagybácsikája.

"Rendben,ezt jó hallani. Kapsz gyógyszert amitől elálmosodsz majd. Előtte lefürdünk,nincs koszos manó támadás a házban. "-Mondta egy kis kuncogásért. Elis érte a célját. Lili kuncogott.
"Vicces vagy."- Nézett rám az ártatlan kis szemeivel.

"Apa tud csak igazán vicces lenni,majd meglátod. Készen vagyunk. Állj fel. Zsupsz repül a Pindurkám." -Felkaptam bebugyolálva a kis katicás törölköző köntösébe.Bementem a fiúkhoz a gyerek szobába.

"Jepülööök!! Nézzétek."- Nevetgélt felszabadultan.

Kendall szemszöge:

"Hahó! Megjöttem! Merre vagytok? Hallotok engem?"- Kendall hazaért délután 6 fele. A konyha még mindig csokis volt,a nappali pedig érintetlen.Vette a bátorságot és felment megnézni a harci helyzetet.
De még ő sem gondolta volna hogy ennyire jól bánnak majd a haverjai a kislányával.

"Sziasztok. Miről maradtam le? James az kicsi már rá. A narancssárga pizsit hozd. Igen azt. Logan a te arcod pedig....smink szakkört nyitottatok a tudtom nélkül? Mennyi a bevétel? A fele nekem jár...csak szivatlak nyugi." Poénkodta el a dolgot Kendall.Viszont Logan nem találta poénosnak,mert egy pillanatra elhitte és lefagyott az arcáról a mosoly is.Közben Lili új pelust kapott és tiszta pizsit.

"Itt a gyógyszere. Tessék."-Nyújtotta neki oda Carlos a pici kanalat meg a gyógynövényes szirupot.

"Köszi de nála más válik be,csak el ne áruljátok Martinának!Kinyírna!! Gyertek lent megmutatom. Logan fogd a cumiját,James a takarót,Carlos te meg kapcsold le a villanyt kérlek."- Mindnyájan lementünk a konyhába. Lili a pulton csücsült James vállára dőlve. Míg Logan és Carlos csak figyelte Kendallt ahogy elkészíti a csoda löttyöt.

"Semmi különös nincs benne. Kell bele pici fahéj amit szeret,citromlé és ice tea. (Kamu recept,ki ne próbáljátok!) Egyszer mikor itthon maradtam vele és rossz volt a gyomra,kipróbáltam anyu régi receptjét és lám működik. Iszonyatosan gyorsan elszenderedik a fahéjtól. Annyira édes. És a hányás is abba marad ami nem kis dolog!"- Vette karjaiba alvó Lilit Kendall és leültek tévézni.Lili apránként itta a csőrös poharából a csoda italt.Addig Logan kikéredzkedett még a mosdóba hogy lemossa a Lili által pingált remekművet. Szerencséjére letudta mosni nyomtalanul. Vissza ment a többiekhez.

"Na kivele haver! Mennyi jött össze ma?"-Kiváncsiskodott Carlos a film közepén.
"Arra én is kiváncsi vagyok"-Szólt közbe James is.

"Nyugi srácok! Mondjuk annyi,hogy egy közép drága,új menyasszonyi ruhára kitelik belőle.Kukába a használt meg bérelt ruhákkal. A legjobbat érdemli!  És ez csak a mai nap. Holnap még 12 kocsit kell lemosnom. Szóóval így 1 hét alatt meglesz az esküvői kiadásokra a pénz. Nagyon megkönnyebbültem emiatt. Tényleg találtatok már helyszíneket? Azt mondtátok utána néztek."- Némítottam le a tévét mert reklám következett.

"Én ömm....kezd késő lenni. James visz haza. Jobb ha megyünk. Hosszú nap volt."-Vették is már a cipőjüket. Kendall felvont szemöldöke Carlosra esett. "Veled miujság? Bármi ötlet?"- Carlos hihetetlenül zavarban volt. "T...tudod mit? Holnap reggel átküldök párat. Becsszó!"- Fogta a kocsi kulcsát.
"Nemár srácok! Ne hagyjatok itt. Anyuék haza se értek még. A helyszín meg ráér még. Kiváncsi voltam csak. Gyertek nézzük tovább a filmet. Na? "-Több se kellett nekik. Mind a kanapéra huppantak,betakarózva nézték végig a filmet.

Martina szemszöge:

Este értünk csak haza mert a sok ruha nézegetésben igen csak éhesek lettünk. Beültünk hát egy közeli étterembe. Kathy azt mondta rendel kaját,ezért elmentem gyorsan a mosdóba. Szerencsémre laza este volt,alig volt tele az étterem és ezzel együtt a mosdó is. Hamar végeztem. Mikor kinyitottam nagy nehezen az ajtót valakibe bele botlottam. 

"Iszonyúan sajnálom uram! Elnézést nem akartam!"- Mentegetőztem,de puccos fickónak tűnt a pali.
"Semmi gond. Véletlen baleset volt. Itt a névjegyem hívjon fel ha tud. Jó biztosítást tudok kötni pont ilyen okok miatt. További szép estét!"-Ezzel el is tűnt. Na ez nagyon furcsa volt. Betettem a táskámba a névjegyet. Egy kellemes vacsora után tértünk haza. Én már gurultam annyira jóllaktam. 

"Nem is alszanak még. Megmondtam nekik hogy legkésőbb fél 10-kor aludnia kell Lilimnek különben reggel nyűgös lesz nagyon." Kezdtem felmérgelődni. Kicsatoltam az övem,becsaptam a kocsi ajtót úgy rontottam be a házba. A szám elé kaptam a kezemet. "Hát semmi baja nincsen,hadd tartsam kicsit."- Vettem át Lilit.

"Ami a bajt illeti....szívem? A konyháról nem ezt tudom elmondani...íí...bocsi!!"- Mentette magát Kendall. Nem értettem mire gondol Kendall. Felkapcsoltam a villanyt és a szemem ellé tárult a koszos konyha.

"Kendall?Neee. A konyha..."- Nem tudtam mit kibökni. Nem tudtam szóhoz se jutni.
"Lili volt! Ő a bűnös! Eldobta a fagyiját."- Árulta be Carlos az ártatlan Lilit.

"Értékelem az őszinteségedet Carlos,de ne fogd másra,főleg ne egy kisgyerekre. Hogy tudta volna ennyire erősen eldobni?Csak vicceltek ugye?"- Fáradt voltam a poénkodáshoz. Hallani akartam hogy ki volt az.

"Eskü Lili volt,még a smink cuccodból is elcsent párat. Tényleg gyerek zár kéne a fiókokra."- Tetézte hozzá James.

"És most mi megyünk is. Ugye? Jóéjt!"- Fogta meg Logan Carlosékat és elindultak a kocsihoz kifele.

"Őrült nap volt a mai,de nem mi fáradtunk el benne. Ez a legjobb. Jut eszembe Lilinek miért is van fahéj illatta? Sütöttetek?"- Kérdeztem meglepődve. A sütőt se tudnák bekapcsolni,nemhogy sütit sütni.

"Új tusfürdő! Szép álmokat!"-Mire bármit is szólhattam volna Kendall felszaladt mint egy kisegér.

"Na látod Lili,ilyen felnőni 4 sráccal,aki közül a egyik bizony az apukád." -Pusziltam meg majd felmentünk mi is aludni.

2016. augusztus 1., hétfő

(79.rész) Apa ne menj el!

Meghoztam az új részt. Jó olvasást mindenkinek!!
 ( Legalább 3 kommentet hagyjatok arról,hogy tetszett-e ;) )
Martina szemszöge:

Nem! Manóó ...én is segítek Lilit ápolni,nem érdekel most a betegségem. Ő most ezerszer fontosabb. Engedj be engem is."-Tolakodtam az ajtó előtt Kendallel. Nem akart sehogy se beengedni. Kezdtem bepöccenni és a kezébe nyomtam mindent. "Jólvan,megy az neked egyedül is.Ne haragudj ha segíteni akartam."- A veszekedésünket Carlos szakította félbe.

 "Ezt hagyjátok most abba,Lilin apró piros pöttyök vannak. Mondtam neki ne vakarja meg azokat,de csak azt teszi. Nem lehet bárányhimlős? És én el tudom kapni? Rajtam aludt egész haza fele úton..Már lehet ezek azok is! Nézd Kendall!"- Tartotta Los feléje a kezét amin tényleg volt pár piros pötty. Kendallel összenéztünk,majd röhögő görcsben törtünk ki. Ő csak furcsán nézett minket,próbált rájönni miért is szakadunk a nevetéstől.

"Carlos nem tudod elkapni,ez egy gyerek betegség. De jó próbálkozás lett volna. Gyere takarj be engem az ágyban."-Fogtam meg a csuklóját és magam után húztam.

 "De nem szórakozok! Srácok komolyan elkaptam én is. Addig nevess amíg nem kapod te is el."- Los folytatta. Befeküdtem az ágyba,a legjobban a lázat utálom. A meleg szobában is képes az ember fázni és ez nem a legjobb dolog.

"Carlos bekapcsolod a tv-t?"-Kértem ártatlan szemmel ami mindig megteszi a dolgát. Azonnal ment is a tv. Carlos pedig leste minden kívánságomat. Nem is olyan rossz dolog betegnek lenni. Pont egy sírós sorozatot néztünk az ágyban feküdve mikor lehányt arccal és pólóval benyitott Kendall. Eltakartam a számat,így nem tudott kiszökni a nevetés a számon.

"Szívem,jobban meggondolva teljesen átadom az ápolgatást.Lili telibe hányt. Az ágya tiszta hányás. Le kell fürdetni,de először lemosom az arcom ha nem gond."-Vetett felénk egy 'szót se' nézést és pár perccel később felső nélkül jött ki a fürdőből. "Carlos? Megnyugtatlak ez nem bárányhimlő. Szimpla hányós vírus. Túléled,viszont én...kétséges."-Nézett ránk undorodott fejjel leülve az ágy szélére.

"Aja kojog a pockóm."- Totyogott be Lili kócos hajjal álmosan.Kitakaróztam az ágyból,hogy levegyem róla a koszos pólóját. "Kincsem anyu mindjárt ad egy kicsit enni,de előtte pancsolás van,hogy tiszta legyél.Carlos bevállalod? Addig én rendet teszek a szobájában és hozok ennit neki. "- Átnyújtottam neki a bugyiban levő Lilit. Először vissza akarta adni,másodszor már indult is nyitni a csapot a kádnál. Már a folyosón jártam kint mikor megköszöntem neki hangosan. Lili szobájába mentem ami bűzlött.Gyorsan kinyitottam az ablakot hogy kiszellőzzön a kicsi szoba.

 Majd két kart éreztem a derekamon."Ó te..megijesztettél!! Vegyél fel pólót nehogy fázzál. Oh ajjaj,olyan lett az alvós állata is."-Fordultam Kendallhez ijedten. Lilinek ez kiskora óta megvan és nem hajlandó anélkül lehunyni a szemeit amíg nem ölelgetheti.

"Add csak ide a mosni valókat,leviszem mindet és beteszem a mosást is. Közben néha less rájuk. Lili és Carlos kis bajkeverők!"- Befogott orral a karjába vette a hányásos lepedőt,párnát,állatokat és levitte őket. Én addig feltettem a tiszta ágynemű huzatot a matracra és vártam a kismanómat. De csak nem jöttek. Kezdtem rosszat sejteni,ha túl nagy csend van az jelent valamit. A fürdőbe futottam és megtaláltam az okot.

Lili elaludt fürdetés közben,Los pedig halkan és lassan próbálta vissza öltöztetni őt. Már a zokninál jártak mikor beléptem a fürdőszobába.

" Nagyon hálás vagyok Carlos tényleg sokat segítettél. Menj viszont haza,kezd késő lenni és biztos elég volt neked mára. Itt egy 5ezres a taxihoz. Ne vezess ma már,biztonságosabb a taxi.A kocsiért majd vissza jössz holnap akár."- Átvettem Carlostól Lilit aki szerencsénkre nem ébredt fel újra. Carlosra néztem aki rám nézve bohóckodott egy sort.


"Jobbulást neki,és köszi! Itt sem vagyok jó éjszakát nektek!"- Ezzel Los haza is ment. Egyedül hagyva engem és Kendallt. Talán megússzuk az estét újabb hányás nélkül is. Mikor benyitottam Lili szobájába az ablak be volt csukva. A szoba villany halványan égett,Kendall pedig a kis ágy mellé pár takaróból ágyat csinált kettőnknek.Oldalra forditott fejjel néztem elámulva. Elmosolyodtam,hihetetlenül aranyos gesztus ez tőle.

Amint meglátta Lilit felpattant és magához vette. " Átveszem innen,te pedig pihenj kérlek. Muszáj. Ahogy a kis hölgynek is,de legalább neki nem kell mondani. Elaludt magától is."-Nevetett álmosan. Mellé feküdtem bebújva a puha,meleg takaró alá. "De ha lepihenek elalszok és csak reggel fogok felkelni. Nem akarom hogy egyedül maradj vele egész éjjel. Én sem alszom."-Mondtam magabiztosan mire hangos sóhajt hallottam.

(Kendall szemszöge)

"Rendben,akkor van pár szabály. 1,Manónak kell hívnod mint régen,csak elszoktál tőle pedig imádtál így hivni. 2, A szemeden látni mennyire álmos vagy pihenj csak. Vigyázok Lili hercegnőre majd én. Szép álmokat."-Kapott egy jóéjt puszit majd lekapcsoltam a lámpát.

"Jóéjt Manó." -Suttogta már félálomban.Nagyon ki fog merülni ha nem alszik a Picim. Ezért is vettem rá,hogy aludjon egy kicsit. Mindketten hanyatt feküdtünk a földön levő szőnyegen amikor is a derekamhoz húzta magát amíg el nem aludt. Lilivel éjszakáztunk kettecskén. Sok mesét,történetet meséltem neki,de a vége felé elkezdte vakarni a kis kezét. Furcsálltam nagyon a dolgot.Felkeltem a földről az ágya fölé hajolva.

"Babám feküdj a hátadra. Megnézem a pici pocakodat. Ügyes vagy nagyon,igen!"- Mikor már hanyatt fekve volt felhúztam a pizsi felsőjét és tele volt apró kis pöttyökkel. "Most jön csak a neheze. Láz megvolt,anyutól elkaptad a hányós vírust és valószínűleg bárányhimlős is vagy...szót kell fogadnod,hogy hamar meggyógyulj. Itt alszunk melletted de muszáj becsukni a szemecskédet és pihenni."-Csendben figyeltem ahogy azon igyekszik,hogy el tudjon aludni. Néha rám-rám pillantott a fél szemével.A homlokáról fojt a víz,viszketett a pocakja és nem akarta elengedni az ujjamat.

~~~~

Már félálomban voltam mikor a hasára fordulva felült és láttam a fáradtságot a kis szemeiben. "Rosszul vagy? Mid fáj?"- Kiemeltem az ágyából letéve a puha szőnyegre. A hasára mutatott lebigyesztett fejjel. Azonnal vettem az adást,rohanva vele a wc-hez. Letérdeltem és az ölembe állítottam. Pont megtudta fogni a wc ülőkét.

"Most már szabad,ha hányingered van nyugodtan engedd ki. Vigyázok rád.Nem megyek sehova."-Simogattam az izzadt homlokát. Ahogy sejtettem,kijött belőle a vacsora.Ezek után szinte semmi nem maradt a hasában. Ami nem jó,mert nem lesz ereje a testének leküzdeni a bacikat.

"Nem jön több babám?"- Kivettem a hajgumit a hajából,mert kezdett kicsúszni belőle a haja. Újra össze fogtam könnyedén.Nemlegesen rázta a fejét.

"Apa... víz. Inni,inni."- Nyújtózkodott felém az én beteg kislányom. Téptem egy kis wc papírt amivel letöröltem a száját. Lehúztam a wc-t majd felvettem a derekamra és megmostam a száját amíg ő öblögetett.
"Kéjek tejcit."- Bújt a vállamhoz szorosan.

"Sajnos azt nem lehet. Esetleg kaphatsz gyömbéres szörpöt. Az megnyugtatná a pocakodat. Ráadásul anyu se nyírna ki érte reggel."-Nevettem halkan.Lili összeráncolt homlokkal figyelt engem.

"Jó jó. Gömbös szöjpit kéjek."- Egy pillanatra felcsillant a szeme,de hamar el is tűnt belőle az élet. Nagyon nehéz volt nem elnevetni magamat a gömbös szörp hallatán. Legalább próbálkozott kimondani,ez  legyen a mentségére. Lementünk a konyhába hogy csináljak neki gyömbéres szörpöt. Olyan hajnali fél 2 lehetett. Nyílt az ajtó és megláttam egy fáradt anyut. Mióta dolgozik hajnalig? Nem is tudok róla!Ez így nem mehet tovább.

"Anya,nem mondtad hogy ilyen későn érsz majd haza. Minden rendben?"- Kérdeztem aggódva. Látszott rajta mennyire kimerült,fáradt. Sok beteg lehetett a kórházban biztos.

"Minden a legnagyobb rendben van. Menjetek csak aludni. Miért van Lili a karjaidban? Sosem szokott éjszakánként felkelni."-Mondta aggódva.Levette a cipőjét meg a kabátját majd átvette tőlem Lili.

"Mondjuk úgy hogy bárányhimlős,lázas,hányingere van a kis angyalkának.Ez mind egyszerre. Martina fent alszik legalább,egyszerűen Lili az aki nem bírja elviselni a betegséget és cseppet sem alszik. Hosszú éjszakánk lesz ha nem nyomja be a szunyát."

"Mamival alszok."- Nyújtózkodott érte én pedig átadtam neki.Hátha anyum karjaiban elalszik hamarabb mint nálam.

"Kincsem mami most nagyon fáradt. Nem tudna rád figyelni te pedig beteg vagy nagyon. Vissza adlak apának. Ő vele alszol egy nagyot rendben?"- Lili csak álmosan bólogatott,fel se fogta nagyon miről van szó.

"Felmegyünk akkor. Te is feküdj le azért,nagyon későre jár."-Adtam neki egy puszit majd felmentem Lilivel a szobájába. A Picim nagyon mélyen aludt,nem kelt fel ránk.Lefektettem Lilit az ágyába majd lekapcsoltam a villanyt. Pár perccel később Lili  kikelt az ágyából,a hasamra mászott átölelve engem és elaludt hangosan szuszogva. "- Átöleltem én is a kis testét és így  aludtunk el.

Másnap/Martina szemszöge:

Délben keltem fel a hasamra fordultam a párnát szorongatva. Halkan nyöszörögtem mert mindenem fájt. "Ajj utálom ezt. "- Duzzogtam magamban. Lépteket hallottam a lépcsőn és hangokat.Nem akartam hangosan nevetni de nem sikerült vissza tartanom.A világ legaranyosabb vitáját hallottam ugyanis.

"Szóval ahogy megbeszéltük,én nyitom az ajtót neked,te pedig felkelted anyát egy puszival.Okés?"- Suttogni próbáltak de mindent tisztán hallottam.Még azt is ahogy a kislányom rákontrázott.

"Apa nem!Hadd ugorjak rá anyura. Biztos felébred tőle. Jó? "- Érvelt nagylány módjára.

"Kincsem azt nem lehet,beteg vagy és ő is. Fájna mindkettőtöknek. Marad a puszi!"- Figyelmeztette Lilit,nehogy megpróbálja véghez vinni a tervét. Kendall tehát kinyitotta az ajtót Lili pedig szaladt,lehetett hallani a kis lépteit a parkettán. "Lili Schmidt! Nem megmondtam neked hogy nem szabad?!"- Lehúzta rólam Lilit mire én hangosan nevetni kezdtem. Mind a kettő felém nézett. Kendall lehajolt Lili füléhez a fülébe súgva," Most vagy bajban vagyunk vagy...."-Közbe vágtam. "Vagy anya mindent hallott a folyosóról és aranyosnak találta a kis veszekedéseteket."

"Látod apa megmondtam!"- Vágott vissza az apjának. Fapofát vágtam."Óó ezt nem én mondtam."- Vigyorogtam.

"Lili csücsülj anya mellé,együnk mielőtt kihűl."- Mivel ágyba hozták a reggelit,de kicsit máshogy sült el a dolog mint elképzelték.

"Köszönöm a reggelit. Lili is besegített?"- Néztem rájuk büszkén. Mire Lili vadul bólogatni kezdett."Igen,igen!!"- Kántálta én pedig magamhoz öleltem de kibújt az ölelésből. "Anyu ne....viszketek nagyon. Látod azt? Tiszta piros."- Lebigyesztett szájjal nézett rám mint aki nagyon rosszat tett.

"Mindenhol piros pöttyös vagy de ilyen a bárányhimlő. Sokáig viszket de ha bekeni anya akkor elmúlik majd."- Söpörtem ki az arcából a szőke fürtjeit.

"Jendben. Azt meg tudom várni."- Elvett egy piritóst a tálcáról és beleharapott egy nagyot.Kendall leült mellém és oda adott nekem egy csokis croissantot."Köszönöm a tálcás reggelit. Nem az ágyban vagyunk,de már majdnem."- Adtam neki szájra puszit. Furcsa módon elhúzódott.

"Ne most kérlek."- Nem is akart felém nézni,csak a földet bámulta. Valami baj van ezt sejtettem.
"Manó mi nyomja a lelked?" - Borultam a vállára. Remélve hogy elárulja.

"Tegnap mikor Lilivel lent voltam a konyhában éjjel,anya hazajött. Teljesen ki volt merülve. Fogalmam sem volt hogy 2-kor ér haza napi szinten. Annyit tudok csak hogy béremelést kapott egy hete. De ez így nem éri meg...."- Nagyon félti az anyukáját.Ezt megértem teljesen.

"Viszont manó,Lilinek folyton kellenek a pelusok,cumisüveg,baba sampon meg minden más. Ezek mind drága dolgok. Ha nem vállalna el esti munkát,ezt mind nem tudnánk megadni Lilinek."-Mondtam óvatosan.

"Igen értem én,de ezt akkor sem folytathatja. Beszélek majd vele."- Aggódott.
Kopogtak az ajtón. "Bejöhetek? Nem zavarok?"- Kathy volt az. "Gyere csak be. Hogy vagy?"-Kérdeztem kedvesen.

"Figyeljetek gyerekek....Kendall apukája beperelt engem. Megtudta valahonnan hogy unokája lett és amíg nem láthatja addig mem fizeti a gyerek tartást. Havi 300 ezer esik így ki a havi kasszánkból. Ezért vállaltam be az éjszakás műszakot. Nem tehetek róla."- Látszott Kathyn mennyire sajnálja,viszont ez kicsit sem az ő hibája. Hanem Kendall apjáé!

"Spórólhatunk mától kezdve nem gond.Lilinek olcsóbb baba holmikat veszünk,amik szükségesek tényleg. Vannak olcsóbb samponok is.Én pedig lemondok a magazinokról. Lilinek legyen meg minden az a legfontosabb. Meg munkát is kaptam csak még nem mondtam el nektek. Féltem Kendall nem nézné jó szemmel hogy itt hagynám Lilit itthon míg én egy kávézóban dolgoznék reggeltől délutánig."

"De szívem ez nagyszerű!! Carlos tud vigyázni bármikor Lilire,én meg vállalok autó mosást a környéken. Szerencsére jó gazdak környéken lakunk. Nem lesz gond."- Mondta Kendall.

"Megérte Lili tmegtartani. Máris felnőttetek a szülői szerephez. Ez erről szól,áldozatokat kell hozni. Martina mikor tudnál kezdeni a kávézóban? Jó lenne azért a héten még elkezdened. Nemsokára jön a csekk amit kikell fizetni."- Sóhajtott Kathy,Kendall pedig nehezen viselte a helyzetet. Odabújtam hozzá," Megoldunk mindent.Esetleg kérhetek magasabb munkabért ha elárulom,hogy kislányom van aki most lett 1 éves."- Vetettem fel az ötletet.

"Vagy pont emiatt fognak kirúgni seperc alatt. Picim,szokj hozzá hogy egy kislány a munkáltató szemében egyenlő a halállal. Nem vesznek fel anyukákat,mi van ha Lili beteg lesz és nem tudsz emiatt bemenni akkor más kapja meg a melót helyetted. Ez ilyen egyszerű."- Szembesíteni próbált a  valósággal,de nem foglalkoztam vele. "Nem érdekel,elvégzem rendesen a munkát mindenképp."- Feleltem bátran.

"De ez nem így megy! Apa beperelt minket. A bíróság pedig rohadt drága és nincs pénzünk rá!! Értsd meg!Minden Lili miatt van!! Elmegyek apához és beszélek vele. Majd este jövök. Ne próbálj megállítani..."- Fogta a kabátját és elviharzott. Kinézve az ablakon láttam ahogy nyitja a kocsit. Elbújtam a függöny mögé. Nem bírtam végig nézni ahogy elmegy.


Lili rám nézett megszeppenve,és csak ennyit mondott "Szójok apunak hogy semmi baj nincs."- Szaladt ki a szobából de a lépcsőnél megállt. Hiszen még nem tud egyedül lemenni a lépcsőn. Most vagy soha,gyorsan kellett döntenem. Felkaptam Lilit és kirohantam a kertbe Kendall után. Nem szállt még be a kocsiba. Mintha tudta volna,hogy utána szaladok.

"Manó várj meg! Lili...."- Próbáltam kiabálni neki futás közben,a derekamon cipelve Lilit aki mellesleg nem volt túl könnyű. "Nem mehetsz el csak így szó nélkül. Kérek puszit és Lili is. Nem mehetünk veled? Hátha megenyhül apud szíve ha meglátja az unokáját. Na?"- Reménykedtem hogy elkísérhetem,de nemet mondott.

"Itthon kell maradnotok,mindent kézben tartok.Vigyázz anyumra. Lili baba te pedig anyára figyelj. Megteszed nekem?"- Figyelte Lilit,hogy mit fog tenni,Lili csak az orrára nyomott egy puszit." Este velem pancsizol. Megigéjed?"- Bújt a nyakamhoz.


"Amit csak a hercegnőm szeretne.Mennem kell.Vigyázzatok magatokra."- Kaptam egy puszit a homlokomra majd beszállt a kocsiba és elhajtott,vissza se nézett a visszapillantó tükörben. Sokkal könnyebb volt így. Remélem rendezni tudják a dolgokat bíróság nélkül is. Különben rossz vége lesz ennek.